Båthaveriet mitt på Atlanten – Sofia Wistams skuldkänslor

Tareq Taylor blir rörd till tårar av Frida Hansdotters succé i OS – men ombord på båten i ”Över Atlanten” går allting fel.

Mitt i natten går seglet sönder, och även maskineriet ombord börjar krångla.

– Satan vad det small. Det är fan läskigt när sånt här händer, säger Tareq Taylor i ”Över Atlanten”.

Deltagarna i ”Över Atlanten” kommer alla från olika branscher och karriärer, och under tiden de seglar över världshavet lär de känna varandra och delar med sig av livserfarenheter.

Frida Hansdotter berättar efter frågor från Tareq Taylor och Tommy Nilsson om hur hon vann OS-guld i Pyeongchang 2018.

– Jag får ett leende på läpparna när jag tänker på OS, för allting klaffade. Jag lyckades med mitt största mål i livet, att vinna ett OS-guld. Det var en magisk känsla, säger Frida Hansdotter i programmet.

”Satan vad det small”

Skidåkarens berättelse av att vinna Olympiska Spelen får Tareq Taylor att bryta ihop i tårar på båten.

– Jag blir alldeles tårögd när man hör det, det är helt fantastiskt. Alla de åren av kämpa kämpa kämpa, säger stjärnkocken.

Men ombord på båten över Atlanten klaffar inte allt på samma sätt som det gjorde för Hansdotter i skidbacken. I stället verkar allting gå fel.

När Sofia Wistam står vid rodret under natten går plötsligt ena seglet – som kallas spinnaker – sönder, och Henrik Larsson och Klas Eriksson får hjälpas åt att samla in det lösa tyget och få det ombord på båten igen.

– Satan vad det small. Det är fan läskigt när sånt här händer, säger Tareq Taylor i ”Över Atlanten”.

Wistams skuldkänslor: ”Kan ju inte sånt här”

Sofia Wistam är helt slut efter nattens utmaningar, och har dåligt samvete över att det var hon som styrde båten när seglet gick sönder.

– Det är ingen dans på rosor det här. Sjukt trött är jag, ont i huvudet. Och så känner jag lite att det var mitt fel för att det var jag som styrde. Jag kan ju inte sånt här, säger Sofia Wistam.

Kaptenen Gunnar ”Gurra” Krantz menar att de nu måste ta det försiktigare med seglingen, eftersom de inte har ytterligare ett reservsegel att hissa upp. Dessutom har det blivit problem med hydralsystemet ombord.

– Om det här inte skulle fungera har vi jätteproblem, säger Krantz i programmet.

Hjärnan bakom "Leif och Billy" – allt om Klas Eriksson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.