Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bästa fuskbrännan för kroppen

Foto: Cornelia Nordström
Fuskbränna - visst fungerar det!
Bara du väljer rätt. Söndags testpanel har provat stora delar av sortiment (57 olika krämer, gel och sprejer) och korat vinnarna. Både lyx och budget.
FÖR KROPPEN
För nybörjaren
LYX
Decléor Gradual glow hydrating body milk, 250 ml, 415 kronor.
Lyxig Saint Tropez-bränna! En mjölkig kräm som lätt tas upp av huden och inte kladdar av sig på kläderna. Ger en lätt brun utan sol-effekt som bör byggas upp och som håller i cirka fem dagar. Färgen blir snyggt rödbrun och ser naturlig ut.
BUDGET
ACO Sense & care, sun kissed bodylotion, 200 ml, 65 kronor.
Mycket brun utan sol för pengarna! Brännan byggs gradvis upp om man smörjer in sig varje dag. Krämen luktar gott och innehåller oljor från både solros och raps som gör huden mjuk. (Det finns även en jättebra brun utan sol för ansiktet, från ACO, som ger en lika fin och jämn färg.)

För dig som provat förut

Kräm för kroppen utan bronzer
LYX
La Roche-posay Autohelios moisturizing self-tanner, 100 ml, 159 kronor.
En brun utan sol-produkt som känns vårdande samtidigt som den ger en lagom dos färg. Går lika bra att använda i ansikte som på kroppen. Den sjunker in snabbt i huden och doftar härligt. Lätt att få jämn och naturlig. Passar den ovane.
BUDGET
Åhléns Brun utan sol, 150 ml, 89 kronor.
En storfavorit! En brun utan sol kräm med vårdande avokadoolja som går lika bra att ha i ansiktet som på kroppen. Krämen är lätt att smörja in och ger ett naturligt resultat. Den något skumma doften vägs upp av det fantastiska resultatet och det låga priset.
BUDGET
Gel för kroppen
Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer, 150 ml, 89 kronor
En mycket bra budgetvariant av gel för kroppen. Tas snabbt upp av huden och ger rikligt med färg. Den luktar somrigt och fräscht och är lätt att använda. Färgen sitter i cirka tre till fyra dagar.

För dig som är proffs
LYX
Miljöval
Rosenserien Brun utan sol, 100 ml, 210 kronor.
En brun utan sol-produkt med biologiska råvaror. Växterna och örterna är ekologiskt odlade och själva brun utan sol-färgen innehåller ett vegetabiliskt DHA från sockerbetor och Aloe Vera. Färgen är ganska svag men blir successivt gyllenbrun och naturlig med upprepade insmörjningar. Färgen sitter i tre till fem dagar.
för ansiktet
BUDGET
Sprej för kroppen
L'Oréal Sublime Bronze express pro, 150 ml, 170 kronor.
En lättapplicerad, torr och fräscht doftande kroppssprej. Ger lagom dos färg som håller tre till fyra dagar.
BUDGET
Garnier Intense Natural Bronze self-tanning-sprej, 150 ml, 95 kronor
Mycket sprej för pengarna. En lättanvänd och torr sprej som ger ett naturligt solbränt resultat och börjar försvinna efter tre dagar. Extra plus för den fräscha doften av solmogna aprikoser.
BUDGET
På minuten
Lumene Natural Bronze Body Lotion, 150 ml, 135 kronor
Bodylotion som ger en solbrun nyans direkt. Luktar jättegott och är lätt att arbeta med. Den bruna färgen ger en lagom solbrun touch till huden och är lätt att få jämn även på större ytor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.