Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Bäst just nu enligt Therese Färsjö

Publicerad

Varje dag sammanfattar Expressens nöjesredaktion vad som är bäst just nu.
Allt för att du inte ska missa något i det populärkulturella flödet.
I dag: Therese Färsjö

TACKTAL 1

Förvisso kom det väl knappast som någon överraskning, men det är ändå härligt att Jodie Foster, 50, kom ut under gårdagsnattens Golden Globe-gala. Och i vanlig ordning har talet fått ta emot både applåder och spottloskor.

Se talet på Youtube.

 

TACKTAL 2

I det annars så stela Hollywood kom härliga Adele som en frisk fläkt och visade hur ett tacktal ska rivas av. Skönt med någon som vågar visa lite glädje för en gång skull. Likt Julia Roberts i "Pretty woman" använde hon uttryck som kissade i byxorna. Även det finns på Youtube.

 

SPOTIFY

När både Justin Timberlake och Destinys child kommer med nya låtar som är besvikelser är det skönt att åtminstone Kent levererar. Lyssnar hårt på nya "Ingen kunde röra oss".

Lyssna på låten ovan.

 

TWITTER

"Att Sverige är rustat att stå emot en veckas belägring från ryssen: skulle de välja Stockholmsveckan gör det inget om det går fortare än så."

Journalisten Kristofer Ahlström lägger sig i försvarspolitiken.

 

FILM

På planet hem från semestern i helgen kollade jag äntligen på Wes Anderssons "Moonrise kingdom". Har du inte sett den - gör det! Fantastisk film.

Se filmens trailer här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag