Mischa Barton. Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP TT NYHETSBYRÅNMischa Barton. Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP TT NYHETSBYRÅN
Mischa Barton. Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM STARTRAKS PHOTOFoto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM STARTRAKS PHOTO
 Foto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM STARTRAKS PHOTO

Bartons rädsla efter nakenläckan

Publicerad

"OC"-stjärnan Mischa Barton avslöjar nu för första gången att hon var rädd att prata öppet om att hon blivit utsatt för hämndporr.

"Det finns ett stigma kring det", säger hon i en intervju i amerikanska programmet The View.

"O.C"-stjärnan Mischa Barton, 31, drabbades av hämndporr. Nakenbilder på skådespelaren Mischa Barton spreds på nätet, efter att en nakenvideo på 31-åriga stjärnan budats ut till högstbjudande på internet – med utgångspris på 4,4 miljoner kronor.

Det var hennes ex-pojkvän som spred bilderna. Hon har tidigare beskrivit det som "emotionell utpressning".

LÄS MER: Mischa Barton talar ut om nakenläckan 

– Det var ett brott, ett allvarligt brott att filma någon utan deras kunskap. Och jag hade gjort misstaget att försätta mig i en situation med den personen, så jag bröt upp så fort jag kunde. Sen fortsatte det att vara själslig misshandel efter det, sade hon hon i intervjun med "Dr Phil".

Mischa Barton: "Det finns ett stigma"

Nu avslöjar Mischa Barton i tv-programmet "The View" att hon var rädd att prata öppet med att hon blivit utsatt för hämndporr.

– Det är svårt att prata om det när man vet att det finns ett stigma runt det och veta att du måste gå till rätten och möta den personen. Det är inte lätt att göra, säger hon i amerikanska tv-programmet The View, skriver People.

Hon fortsätter:
– Du oroar dig för vad folk ska tänka. Men du vet att det kan komma något gott ur det.

Barton avslöjar i programmet att hennes ex filmat henne under hela deras förhållande. 

– När vi var intima, hela tiden. Han hade flera kameror. Jag var chockad, jag kunde inte tro det. Jag ville inte tro det. Jag trodde inte att någon kunde göra så här mot någon, varför någon skulle vilja göra så här. Jag är chockad över att folk inte vet hur olagligt det är.

Mischa Barton: "För alla kvinnor där ute"

Men skådespelaren har tidigare berättat att det var viktigt för henne att träda fram.

LÄS MER: Mischa Barton utsatt för hämndporr 

– Jag trädde fram för att kämpa emot det här, inte bara för mig själv utan för alla kvinnor där ute, sade hon i programmet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag