Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnteater för Dag-Otto

Foto: Tom Bengtsson

HALLÅ Jojje Jönsson, som tar med sig Stefan & Krister-favoriten Dag-Otto på turné med "Sjung å hoppalong".

Hur är läget?

- Jag gräver. Det ska bli en ny sandlåda till sonen.

Du ska även spela teater för barn.

- Ja, figuren Dag-Otto ska ut på turné i höst. Premiär i Sölvesborg i oktober. Det kommer även en cd. Vi har jobbat med den här föreställningen och skivan i ett år.

Det är mycket barn i ditt liv...

- Jag har fyra själv. Ja, när jag gick på gymnasiet funderade jag på vad jag skulle bli och valet stod mellan att bli förskole­lärare och fritidsledare. Jag kom in på förskoleutbildning. Utbildade mig även till dramapedagog. Jag har varit förskolelärare i sex sju år.

Och nu barnteater.

- Men jag har jobbat med Stefan & Krister i 20 år så jag har inte bara jobbat med barn. Men det var hos dem som Dag-Otto föddes. Under "Snålvatten och jäkelskap". Krister ville att jag skulle göra en helt ny gubbe och jag testade med löständer. Men de satt så illa att jag inte kunde säga r ordentligt och när Krister hörde det garvade han som bara den och tyckte att jag skulle behålla den grejen. Jag har gjort figuren sex av 16 gånger på Vallarna i Falkenberg. Får jag på mig de där brevbärarkläderna och figuren självgående. Man vet aldrig hur det går.

Men nu slår du dig ihop med bröderna Jönsson från Karlshamn.

- Ja, fast vi är inte släkt. Däremot är min fru med. Så vi är fyra Jönsson på scen samtidigt. Och min son Johan Jönsson har dessutom skrivit ett par låtar.

Säg nåt om enormt populära Stefan & Krister.

- De gör ingen skillnad på folk och folk. De behandlar alla lika. En arrangör i Stockholm ville engagera dem - det var ju ett bra anbud - men Stefan svarade bara att han inte hade tid för han skulle göra i ordning sitt pannrum. Det är typiskt Stefan.

Redan till sommaren står du på scen tillsammans med Claes Månsson på Vallarna.

- Väldigt roligt manus. Vi skrattade mycket vid genomläsningen. Jättekul att jobba med Claes igen. Till hösten varvar jag vuxenteater med barnteater. Perfekt.

BjörnLån. Jag lånade nallen av min son, men han blev rätt upprörd när Dag-Otto dök upp med den på scen.  Foto:  TOM BENGTSSON

NöJES-PROFILEN SNABBKOLLEN

BrevMejl

FiskaSpela teater

BarnteaterMogenteater

HönaAnka

StefanKrister

"Jojje växte upp i fiskeläget Träslövsläge och han har en höna som heter Dolores."

Namn: Jöns-Ove "Jojje" Jönsson.

Ålder: 56.

Familj: Fru och sonen Alfred, 3, samt de tre utflugna barnen Johan, Julia och Clara.

Bor: Glommen utanför Falkenberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.