Jonathan Lipnicki var barnskådespelaren i filmen "Jerry Maguire". Här med skådespelaren Tom Cruise Foto: / FILMBOLAGJonathan Lipnicki var barnskådespelaren i filmen "Jerry Maguire". Här med skådespelaren Tom Cruise Foto: / FILMBOLAG
Jonathan Lipnicki var barnskådespelaren i filmen "Jerry Maguire". Här med skådespelaren Tom Cruise Foto: / FILMBOLAG
Så ser Jonathan Lipnicki ut i dag. Foto: Ryan Caliendo / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWSSå ser Jonathan Lipnicki ut i dag. Foto: Ryan Caliendo / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS
Så ser Jonathan Lipnicki ut i dag.  Foto: Ryan Caliendo / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS

Barnstjärnans mörka hemlighet – berättar

Publicerad

"Jerry Maguire"-skådespelaren Jonathan Lipnicki mobbades svårt under skoltiden.

Den 26-åriga före detta barnstjärnan har sedan dess kämpat med depressioner – det skriver han på Instagram.

"Jag kände mig som skräp varje dag på mellanstadiet", skriver han.

Han är känd från filmer som "Jerry Maguire" och "Stuart Little". Men i Jonathan Lipnickis fall hade berömmelsen baksidor. Under skolåren mobbades den unge skådespelaren svårt.

"Som barn blev jag ständigt förlöjligad av några människor. Vissa av dem är jag till och med vän med på Facebook" skriver han på Instagram.

Han berättar vidare:

"De sa att jag var en föredetting och att jag aldrig skulle få ett jobb igen. Jag kände mig som skräp varje dag på mellanstadiet. Varje natt innan jag gick till skolan hade jag en panikattack."

En av de saker som tog hårdast var att bli kallad för föredetting, menar han.

"På högstadiet var det ett av barnen som med eftertryck kallade mig för en föredetting framför hela min klass... Det var förödmjukande."

LÄS MER: Jonathan Lipnicki vill inte upprepa repliken

Blivit starkare efter depressionerna

För TooFab berättar den nu 26-åriga skådespelaren att förföljelserna till slut ledde till depressioner. Vid ett tillfälle var de så svåra att han fick eksem, eftersom han konstant gnuggade sina händer mot varandra i nervositet. I dag menar han att svårigheterna gett honom styrka.

– Man måste vända det till någonting positivt. Oavsätt om det är konst, sport, eller att hjälpa andra. Jag tror att många barn där ute inte har någonstans att rikta sin smärta och i stället vänder den inåt. Det är hemskt.

LÄS MER: Barnstjärnan du aldrig skulle känna igen i dag

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag