Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnstjärnans förvandling efter stora sammanbrottet

Dagens tre största nöjesnyheter.
Amanda Bynes slog igenom som ung – sedan dess har livet kantats av droger och sammanbrott. Foto: DEBBIE VAN STORY / STELLA PICTURES IPHOTO
Amanda Bynes, nu 33, sågs i klassiska tonårsfilmer som ”She's the man” och ”Allt en tjej vill ha” från början av 2000-talet. Foto: LIONEL HAHN / STELLA PICTURES LIONEL HAHN/ABACAUSA.COM
Amanda Bynes har även sett ut såhär. Foto: DEBY / SPLASH NEWS / DEBY / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Hon gick från barn- och ungdomsskådespelare i Hollywood, till ett tungt liv med droger, kändisbråk och sammanbrott.

Nu är Amanda Bynes tillbaka och visar upp sitt nya jag på ett nystartat Instagramkonto.

I juni tog hon högskoleexamen – medan hon låg inne på en psykiatrisk klinik.

Alla minns vi Amanda Bynes, nu 33, från klassiska tonårsfilmer som ”She's the man” och ”Allt en tjej vill ha” från början av 2000-talet. 

Men Hollywood-sagan vändes upp och ner när Bynes gick ner i ett drogmissbruk. På inspelningen av Owen Wilsons regidebut ”Hall pass” 2011 fick Amanda Bynes ett sammanbrott relaterat till droger och ångest, och hoppade av filmen. Sedan blev det ännu värre. Skådespelerskan hamnade i destruktiva relationer, och chockade sina kolleger i branschen med att sprida lögner om andra skådespelare och kändisar på sociala medier.

– Jag skäms verkligen för allt som jag skrev. Jag kan inte dra tillbaka tiden men om jag kunde skulle jag göra det. Och jag ber så mycket om ursäkt till alla jag sårat och ljudit om, för det är något som verkligen äter upp mig. Det får mig att må så himla dåligt. Allt som jag arbetade upp under mitt liv förstörde jag på Twitter, sa hon i en intervju med Paper 2018.

Lades in på psykiatrisk klinik 

Till slut fick Amanda Bynes hjälp, och i dag har hon kämpat för att vara nykter i fem år. I juni tog hon en högskoleexamen inom mode från Fashion institute of design and merchandicing i Los Angeles. 

Men barnstjärnans problem med psykisk hälsa är inte helt över. Under våren lades hon in på en psykiatrisk klinik efter att ha drabbats av ett stressrelaterat återfall. För att kunna närvara på sin examensdag fick hon ta dagspermission från kliniken.

Nu har Amanda Bynes tagit sig tillbaka, och visar upp sig själv efter kollapsen. På sin nystartade Instagram visar stjärnan upp sig med rosa hår.

https://www.instagram.com/p/B2PZLWeBspm/