Barnstjärnan om utmaningarna efter succén

Abigail Breslin, 25, berättar om utmaningarna efter att ha slagit igenom som barn.
Foto: MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Hon blev känd genom rollen som Olive i filmen ”Little Miss Sunshine” från 2006.
Foto: Rights Managed / TT NYHETSBYR¿N
Abigail Breslin spelar en av huvudrollerna i nya filmen ”Stillwater” med Matt Damon och Camille Cottin.
Foto: Frederick Injimbert / TT NYHETSBYRÅN

2006 charmades hela världen av sjuåriga Olive som drömde om att bli skönhetsdrottning i filmen ”Little Miss Sunshine”.

Skådespelaren Abigail Breslin, 25, berättar i dag att det har varit utmanande att förknippas så hårt med den älskade karaktären.

– De vill att jag ska vara Olive, men jag vill prova nya saker, säger hon till iNews.

Filmen ”Little Miss Sunshine” tog världen med storm när den hade premiär 2006. Succén hade till stor del att göra med den charmiga karaktären Olive, en sjuårig flicka som drömmer om att vinna en skönhetstävling. Bakom den minnesvärda rollen var skådespelaren Abigail Breslin, i dag 25 år gammal.

I en intervju med iNews öppnar hon nu upp sig om utmaningarna som följde hennes tidiga genombrott.

– Ibland glömmer folk att jag är 25 år gammal och inte är nio längre, säger hon till tidningen.

Abigail Breslin medger att det till viss del kan ha att göra med hennes utseende – med sina 155 centimeter tror många ofta att hon är yngre än hon är. Men hon upplever även att hennes succéroll som Olive kan ha hållit henne tillbaka under åren som följde.

– Människor tenderar att vilja sätta en i ett specifikt fack, säger hon till iNews.

”De vill att jag ska vara Olive” 

Sedan hon slog igenom som tioåring med ”Little Miss Sunshine”, som hon även Oscar-nominerades för i kategorin ”Bästa kvinnliga biroll”, har Abigail Breslin medverkat i filmer som ”Allt för min syster”, ”Zombieland” och nyinspelningen av ”Dirty dancing”. Nyligen spelade hon en av huvudrollerna i filmen ”Stillwater”, tillsammans med bland andra Matt Damon.

I slutändan är hon tacksam för vad ”Little Miss Sunshine” har gett henne, säger hon.

– Jag skulle aldrig vilja distansera mig från den. Den öppnade så många dörrar för mig och gav mig så många möjligheter och är anledningen till att jag är där jag är i dag, säger hon till iNews.

– Jag vill inte vara respektlös inför det. Det är fint på ett sätt för jag tror att folk kände sig så känslomässigt bundna till den rollen och den filmen. De vill att jag ska vara Olive. Jag förstår det. Jag kommer alltid ha en del av Olive i mig, men jag vill prova nya saker.

Se videon på Seyfrieds dubbelgångare från Tiktok

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.