Linnie, Kevins storasyster, eller Angela Goethals som hon heter. Så såg hon ut 1990. Foto: PRIVATLinnie, Kevins storasyster, eller Angela Goethals som hon heter. Så såg hon ut 1990. Foto: PRIVAT
Linnie, Kevins storasyster, eller Angela Goethals som hon heter. Så såg hon ut 1990. Foto: PRIVAT
Angela Goethals nu, 2018. Foto: PRIVATAngela Goethals nu, 2018. Foto: PRIVAT
Angela Goethals nu, 2018.  Foto: PRIVAT
Kevin i "Ensam hemma".Kevin i "Ensam hemma".
Kevin i "Ensam hemma".

Barnstjärnan ha vuxit upp – så ser hon ut idag

Publicerad

Filmen "Ensam hemma" har blivit en riktig jul- och nyårsklassiker. 

Vissa av barnskådisarna fick ett genombrott men andra inte. 

Angela Goethals, som spelade Kevins syster är en av dem, skriver Mirror. 

 

Efter att ha varit med i filmen, blev skådespelaren Macaulay Culkin som spelar lillebror Kevin, känd på väldigt kort tid. Efter filmen fick han tidigt problem i privatlivet gällande bland annat alkohol och droger. 

Men vad hände egentligen med de andra barnskådespelarna i den klassiska kulfilmen? Till exempel Kevins syster Linnie, spelad av Angela Goethals. 

Angela var bara 13 år gammal när "Ensam hemma" eller "Home alone" kom ut år 1990. Hon var också en av få som fick vara med i uppföljaren "Ensam hemma 2: Vilsen i New York". Den kom två år efter debutfilmen. 

 

LÄS MER: Ensam hemma- stjärnans förvandling

 

Idag är Angela 40 år och har en dotter med skådespelaren Russell Soder. Paret har varit gifta i 12 år, enligt The Sun. 

Det är rättvist att säga att Angela har försvunnit något sen filmen kom ut på bio. Eller i alla fall, hon har inte gjort sig ett stort namn. Men hon har fortfarande hållt sig upptagen – du kanske inte bara har känt igen henne. 

Har spelat mot Tom Cruise 

År 1996 spelade skådespelerskan rollen som Kathy Sanders i filmen "Jerry Maguire" med bland annat Tom Cruise och Renee Zellweger.

Sex år senare, år 2002, var Angela med i "Jerry Springer" och i Adam Sandlers film "Spanglish". Hon hade även en mindre roll i succéserien "24" och spelade Maya Driscoll. 

 

LÄS MER: Barnstjärnans mörka familjehemlighet avslöjad 

 

Utöver det har hon enbart spelat mindre roller i till exempel Grey's Anatomy, CSI, Without A Trace samt Law & Order. Hon pratar flytande franska – något som hon pluggat på Vassar College i Poughkeepsie. 

Trots det, är Angela förmodligen mest känd för hennes roll som Linnie, storasyster till Kevin i klassikern "Ensam hemma". 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag