Barnstjärnan går inte att känna igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Haley Joel Osment i "Sjätte sinnet".
Foto: LIONEL CIRONNEAU
Haley Joel Osment som vi är vana att se honom.
Foto: CHRIS WEEKS

Känner du igen Haley Joel Osment i dag?

Det har gått 17 år sedan Haley Joel Osment spelade medium mot Bruce Willis i "Sjätte Sinnet".

På nya bilder går stjärnan knappt att känna igen. 

Skådisen Haley Joel Osment slog igenom som 11-åring i thrillern "Sjätte sinnet", från 1999. En roll som gav honom en Oscarnominering för bästa manliga huvudroll. 

Nu, 17 år senare, är stjärnan helt oigenkännlig på nya bilder som han har lagt upp på Instagram. Han har skägg och ser helt annorlunda ut.

LÄS MER: Känner du igen Haley Joel Osment i dag?

https://www.instagram.com/p/BSMUVyvDRVk/?taken-by=hjosment

Men efter rollen gick karriären knackigt för Haley Joel Osment, som var elva år när filmen kom.

Förutom huvudrollen i "A.I" några år senare fick Osment aldrig några stora roller. Och 2006 tog livet en mörk vändning när Haley Joel Osment dömdes till tre års skyddstillsyn och vård på behandlingshem efter att ha åkt dit för rattonykterhet.

Haley Joel Osment lämnade Hollywood

Då valde Haley Joel Osment att lämna Hollywood för att plugga. Han tog examen från New York Universitys Tisch Scool of Arts, samma skola som även Lady Gaga läst på.

– När du är så lyckligt lottad som jag har varit att jobba med några fantastiska filmer vid ung ålder,  så är en av baksidorna att du alltid förknippas med bilden av dig som barn, har Osment tidigare sagt till brittiska tidningen The Telegraph.

Under skoltiden gjorde han även småroller.

Sågade sina tidigare roller

Efter att ha landat en roll i "Entourage" sågade han sina tidigare roller. På frågan om vilken roll han vill bli ihågkommen för blir svaret:

– Förhoppningsvis för något som ligger i framtiden, sade han då enligt Cosmopolitan.

I dag minns han knappt när någon senast kom fram och sa "I see dead people" till honom.

– Det händer inte så ofta längre, säger han.https://www.instagram.com/p/BPqSZiZljtI/?taken-by=hjosmenthttps://www.instagram.com/p/BP8jFQclWoc/?taken-by=hjosment

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.