Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barnstjärnan avslöjar sanningen om relationen med Michael Jackson

Michael Jackson.
Foto: ROBYN BECK / PRESSENS BILD POOL
Macaulay Culkin.
Foto: FILMBOLAG
Michael Jackson.
Foto: AARON LAMBERT / AP TT NYHETSBYRÅN
Macaulay Culkin.
Foto: Youtube.

Barnstjärnan Macaulay Culkin slog igenom världen över som 10-åring i filmen "Ensam hemma".

Som barn blev han vän med 22 år äldre Michael Jackson, en vänskap som kritiserades som olämplig – men nu berättar Culkin sanningen om sin relation med artisten.

– Han var den typen av människa som hade varit igenom exakt samma sak och ville försäkra sig om att jag inte var ensam, säger Macaulay Culkin i podcasten "Inside of you".

Som 10-åring blev han känd världen över som Kevin i "Ensam hemma". Som över en natt var Culkin den mest eftertraktade barnskådespelaren i USA.

En som sökte kontakt med Macaulay Culkin när han slagit igenom var världsstjärnan Michael Jackson, och de två började umgås – sin åldersskillnad på 22 år till trots.

– Han tog kontakt med mig eftersom det hände mycket saker, stort och snabbt, med mig och jag tror han kunde identifiera sig med det, säger Macaulay Culkin i podcasten "Inside of you".Många kritiserade Michael Jackson för att ha en vänskapsrelation med ett barn, och pedofilrykten florerade runt "Bad"-artisten. Men för Culkin var det en vanlig vänskap, berättar han.

– När det kommer till kritan så är det nästan enkelt att säga att det var konstigt eller så, men det var det inte, för det kändes logiskt. När det kommer till kritan så var vi vänner, säger han och fortsätter:

– Det är så normalt och trist för mig. Jag vet att det är en stor grej för alla andra, men för mig var det en normal vänskapsrelation.

Michael Jacksons oro för Macaulay Culkin

Michael Jackson slog igenom som barn i bandet Jackson five, och kände igen sig i Macaulay Culkins öde att vara barnstjärna, menar Culkin, som inte hade någon att vända sig till med liknande erfarenheter.

– Ingen annan i min katolska skola hade någon aning om vad jag gick igenom och han var den typen av människa som hade varit igenom exakt samma sak och ville försäkra sig om att jag inte var ensam, säger den forna barnstjärnan.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.