Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnstjärna som nioåring – så ser han ut i dag

Gabriel Odenhammar gjorde succé i den populära serien "Svensson, Svensson" som elvaåring. Där spelade han karaktären Max Svensson. Foto: / SVERIGES TELEVISION AB
Gabriel Odenhammar.

Gabriel Odenhammar gjorde succé i den populära serien "Svensson, Svensson" som elvaåring. Där spelade han karaktären Max Svensson.

Nu har han vuxit upp och han hunnit med en hel del men ser också tillbaka på skådespelartiden med glädje.

– Det var en väldig rolig tid, säger Gabriel Odenhammar.

På 90-talet gjorde Gabriel Odenhammar succé i de svenska klassikerna "Sunes sommar" och "Sunes jul" som sjuåring och i "Svensson, Svensson" som elvaåring. Där spelade han karaktärerna Max Svensson och Håkan Bråkan.

 

LÄS MER: Så lever ”Svensson Svensson”-skådisarna i dag 

 

Efter framgången bestämde sig dock Gabriel Odenhammar att byta bana. Trots att han delvis fortsatte sin karriär som skådespelare genom att dubba svenska röster i filmer såsom ”Toy Story” och ”Harry Potter” så började han jobba som brandman. 

Idag har Gabriel Odenhammar hunnit fylla 34 år och nu jobbar han som flygledare.

Valde att byta karriär

Trots att skådespelaren gjorde flera filmer och tv-serier så valde han att avsluta den karriären och satsa på annat. Gabriel Odenhammar berättar dock att han ser tillbaka på skådespeleriet som en bra epok:

– Det var en väldig rolig tid. Jag minns att jag var väldigt trygg i den rollen också, jag kunde komma med idéer till regissören fast jag bara var elva år, typ att ”vore det inte roligare om den personen sa det i stället?” och sånt, och ibland blev det så också. 

 

LÄS MER: Svenska barnstjärnans tunga liv efter Bert: "Jag är alkoholist" 

 

Samtidigt som Odenhammar nådde stora framgångar som barnskådis var han otroligt noga med att gå i skolan, och flera av hans inspelningar fick anpassas så att han inte missade för många skoldagar. 

– Jag ville ju gå samtidigt som mina kompisar. Jag fick med mig prov i förslutna kuvert – och det var aldrig att jag tjuvkikade! – och på rasterna var det att "nu ska jag in och göra det där provet i Europas huvudstäder" eller vad det var, och sen tillbaka, säger Odenhammar i podden "Filmlandsfärjan"