Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnskådespelaren är död – han blev 14 år

Barnstjärnan har avlidit 14 år gammal.Foto: Foto: Youtube

Den nigerianska barnskådespelaren Olamide David har dött, bara 14 år gammal, skriver Nigeria Entertainment Today.

Skådespelaren ska ha blivit sparkad i magen av misstag när han spelade fotboll med sina vänner – och avled senare på sjukhus efter skadorna.

Olamide David fick bland annat pris för "Bästa manliga skådespelare" under en gala i Nigeria.

Olamide David har varit ett välkänt ansikte i Nollywood, som är Nigerias motsvarighet till Hollywood. Han var mest känd för att ha spelat en ledande roll i filmen "Cobweb", för vilket han senare fick motta priset "Bästa manliga skådespelare" under den årliga filmgalan i Nigeria.

Sparkad i magen

Enligt flera medier ska Olamide David ha avlidit under måndagen. Skådespelaren ska ha av misstag blivit sparkad i magen när han spelade fotboll med sina vänner i sin hemstad i Nigeria. Efter rejäla smärtor ska David ha fått åka in till sjukhus, där han senare avled till följd av sina skador.

 

LÄS MER: Harry-Potter stjärnan död

 

Olamide David blev 14 år gammal.

Han sörjs bland annat av skådespelaren Foluke Daramola, som också spelar en roll i filmen "Cobweb".

"Olmaide David, min huvudskådespelare i "Cobweb", varför måste det ske nu? Varför, Varför, Varför", har skådespelaren skrivit på Instagram.

Stor filmindustri

Nollywood är världens andra största filmindustri efter Bollywood. Nollywood beräknas omsätta omkring två miljarder dollar varje år och ofta spelas filmerna in på DVD och säljs eller hyrs ut.

 

LÄS MER: Hustruns ord innan Bowies död

 

Det görs ungefär 1200 filmer per år, vilket gör Nollywood till världens mest produktiva filmmarknad.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.