Barnikonen gör comeback – efter alla år i tystnad

Skurt.
Foto: / TV3
Drottnings Silvia och Skurt.
Foto: TV 3 / TV3

Har du saknat en viss grodliknande tygdocka i TV3?

På nyårsafton fyller TV3 30 år och med anledning av det gör den klassiska barnikonen comeback i rutan.

– Det känns givet att Skurt får vara en del av firandet, säger Susanne Nylén, presschef på MTG TV.

På nyårsafton fyller reklam-tv-kanalen TV3, som ägs av MTG TV, 30 år. Det firas bland annat med att den grodliknande tygdockan – tillika ikonen – Skurt gör combeback i rutan.

Nyligen besökte han "Aftonbladet morgon", som även sänds i TV3, och berättade där om sitt liv.

– Jag har så många fina minnen. Det var inte fel att få sova i Pippis säng hos Astrid Lindgren. På morgonen kom hon in och sjöng för mig och så åt vi frukost ihop. Det var mysigt, säger Skurt i "Aftonbladet morgon".

 Gjorde 3000 program 

Skurt debuterade i i tv-rutan 1988 och gjorde 3000 program under de 20 år som han medverkade i TV3. Bland annat bjöd Skurt på underhållning, möten och Intervjuer.


LÄS MER: Kronprinsessan nobbar Skurt 


Ingemay Hörnberg är Skurts "mamma" och gjorde också dockans röst. I "Aftonbladet morgon" berättar hon hur det gick till när Skurt fick liv.

– Vi hade ett litet tv-bolag i Malmö och vi fick förfrågan att göra ett underhållningsprogram. Så kom han som hade hand om allt och sa att han hade ansvar för barnprogrammen. "Men vi har inte hittat någon, vi skulle vilja ha en programvärd", säger hon i programmet.

Uppmärksammade intervjuer med drottning Silvia

Efter att ha uppträtt för barn på sjukhus fick Skurt ett eget program på TV3 – populariteten tog rejäl fart när Skurt agerade presentatör för olika barnfilmer. Skurt har också gjort ett flertal uppmärksammade intervjuer med drottning Silvia.


LÄS MER: SVT stoppar ny Björneshow 


Susanne Nylén är presschef för TV3:

– Eftersom TV3 fyller 30 år på nyårsafton känns det givet att Skurt får vara en del av firandet. Det var läge för en snabb comeback på TV3 för vår omtyckta maskot. Han har gjort en del episka intervjuer genom åren, inte minst med drottningen, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.