Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnens kamp i rampljuset efter Michael Jacksons död

Prince Jackson.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Paris Jackson.Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Paris Jackson.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prince Jackson, Prince Michael II "Blanket" Jackson och Paris Jackson.Foto: JOEL RYAN / AP
Prince Jackson, Prince Michael II "Blanket" Jackson och Paris Jackson.Foto: GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES GOFFPHOTOS
Prince Michael II "Blanket" Jackson.Foto: BRIAN LINDENSMITH / SPLASH NEWS / BRIAN LINDENSMITH / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Michael Jackson.Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Kungen av pop – Michael Jackson lämnade tre barn efter sig när han hastigt avled 2009 blott femtio år gammal.

Barnen Prince, Paris och Blanket har gått olika vägar i livet – en blev skandalomsusad modell, en studerar ekonomi och en drömmer om att gå i pappas musikaliska fotspår.

Under åren som pappa skapade Michael Jackson rubriker titt som tätt för sitt förälderskap. Bland kritiserades popikonen för att tvinga sina barn att bära mask ute i offentligheten – samtidigt som barnens säkerhet ifrågasattes i samband med att Michael Jackson anklagades för att antasta barn.

 

 

Trots att barnen Prince, Paris, och Blanket är uppväxta i lyx på popstjärnans egendom i Neverland, Kalifornien, med allt från nöjespark och golfbana har barndomen i rampljuset satt sin prägel.

Ekonomistudier, välgörenhet och hyllningstatuering

De två äldsta barnen Prince Jackson, 21, och Paris Jackson, 20, fick popikonen tillsammans med sjuksköterskan och tillika exfrun Debbie Rowe, 59. Efter att paret gick skilda vägar 1999 tilldelades Michael Jackson vårdnaden.

Äldsta sonen Prince var tolv år gammal när han förlorade sin pappa. Han har hållit en någorlunda låg profil sedan faderns död – men nu och då medverkar sonen i diverse publika sammanhang och talar varmt om sin pappa. 

Just nu studerar Prince ekonomi vid Loyola Marymount University i Los Angeles.

 

 

Prince kan enligt egen utsago varken dansa eller sjunga, men likt sin pappa vill han göra skillnad i människors liv och har därför engagerat sig i välgörenhet, rapporterar The Mirror.

Förra året valde kändissonen att hedra sin pappa permanent på sin egen hud i form av en tatuering. Gaddningen föreställer Michel Jackson i en klassisk outfit – men med glittrande fötter och änglavingar som komplement.

https://www.instagram.com/p/BSVPYO-jg06/

Enligt flera amerikanska medier misstänks även Prince lida av samma hudsjukdom som pappa Michael Jackson. Sjukdomen, med namnet vitiglo är ärftlig, och skulle därmed bevisa att kungen av pop är Prince biologiska pappa – vilket ifrågasatts.

Jacksons dotter – skandalomsusad modell

Mellanbarnet Paris Jackson har till skillnad från sin storebror figurerat flitigt i offentligheten. Den 21-åriga modellen och skådespelaren skapade nyligen rubriker för sitt festfyllda leverne. Nyligen larmade hennes vänner att "Paris är utom kontroll" och festar hårdare än någonsin.

Skandalerna har kantade tidigt Paris liv. Redan 2013 rapporterade TMZ att kändisbarnet fördes till sjukhus i ambulans efter att skurit upp sin arm.

 

 

Ifjol skrev Paris Jackson kontrakt med modellagenturen IMG models och hon har även medverkat som skådespelare i filmen "Gringo" och tv-serien "Star".

Även Michael Jacksons biologiska faderskap till Paris har ifrågasatts. I en tidigare intervju med Rolling Stone sade kändisdottern att hon inte tvivlar ett dugg på att Michael Jackson är hennes biologiska pappa.

– Jag ser mig själv som svart. Min pappa brukade se mig i ögonen och peka på mig och säga "du är svart, var stolt över dina rötter". Jag brukade tänka "okej han är min pappa, varför skulle han ljuga för mig?". Så jag tror bara på det han sa till mig. För såvitt jag vet har han aldrig ljugit, sade Paris Jackson till den amerikanska musiktidningen.

I pappa Michael Jacksons fotspår

Minstingen i syskonskaran – Blanket Jackson, kallad för "Bigi", föddes 2002 med surrogatmamma. Han blev världskänd redan vid 9 månaders ålder då pappa Michael Jackson sträckte ut sonen, i "Lejon kungen"-anda, över balkongräcket från ett hotell i Berlin – och omvärlden rasade.

I dag är Bigi 16 år och storasystern Paris har uttryckt en oro över att han spenderat så mycket tid ensam under sin uppväxt. 

Trots smeknamnet "den osynliga pojken" drömmer Blanket Jackson om att gå i sin fars fotspår, enligt tidningen The Sun. Bland annat har farbrodern Tito Jackson berömt Blankets talang och spår honom en ljus framtid som artist.

 

 

Efter Michael Jacksons hastiga död sommaren 2009 tilldelades artistens mamma  Katherine Jackson vårdnaden för barnen – efter långa förhandlingar med Debbie Rowe som fick besöksrätt. 

Michael Jackson avled av en för hög dos av den lugnande medicin han fick av Conrad Murray, inför comebackkonserterna i London, 2009. Två år efter Jacksons plöts­liga död dömdes läkaren Conrad Murray till fyra års fängelse för vållande till annans död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.