Här är jurymedlemmen Alexander Bards totalsågning i lördagens "Talang" i TV4.Här är jurymedlemmen Alexander Bards totalsågning i lördagens "Talang" i TV4.
Här är jurymedlemmen Alexander Bards totalsågning i lördagens "Talang" i TV4.
Rockabillybandet TT Grace imponerar inteRockabillybandet TT Grace imponerar inte
Rockabillybandet TT Grace imponerar inte
Alexander BardAlexander Bard
Alexander Bard

Bards utbrott i "Talang" – trycker åt alla

Publicerad

Här är jurymedlemmen Alexander Bards totalsågning i lördagens "Talang" i TV4.

Rockabillybandet TT Grace imponerar inte - och Alexander Bard kallar det för en "parodi".

– Det är ju så att rockabilly inte ens är inne i Bayern längre. Det är över överallt, säger Alexander Bard medan bandet slokörat vandrar av scenen.

På lördag kväll drar en ny säsong av "Talang" - och jakten på Sveriges bästa underhållare - i gång på TV4.

I juryn sitter Alexander Bard, Karin ”Kakan” Hermansson, David Batra och LaGaylia Frazier och bedömer talangen och underhållningsvärdet hos artister.

Alexander Bard har ett rykte om sig att kunna leverera svidande kritik och vassa pikar - och det blir det prov på igen under lördagens premiäravsnitt.

 

LÄS MER: "Talang" gör comeback på TV i vår

 

De som hamnar i skottgluggen är rockabillybandet TT Grace.

– Vi har alltid varit ett fan av 50- och 60-talsmusik, mycket rock'n roll, Beatles, Boppers Elvis. Vi gör vår tolkning av rock'n roll, helt enkelt, säger sångaren Dennis Quintero när han presenterar bandet på scen.

Men redan här ser Alexander Bard skeptisk ut.

Hans kollega LaGaylia Frazier är inledningsvis förväntansfull.

– Jag älskar rockabilly, säger hon.

Men Alexander Bard bara skakar på huvudet och syns mumla "Nej!".

När bandet så drar i gång sin låt tar det bara sju sekunder innan Alexander Bard utdelar ett kryss åt gruppen, en totalsågning, och bara en stund senare följer David Batra efter med ytterligare ett kryss.

Men när de båda andra i juryn dröjer med att kryssa dem, blir Alexander Bard upprörd. Han reser sig ur stolen, sträcker sig över bordet och trycker på kryssknapparna hos Kakan Hermansson och LaGaylia Frazier.

Bandet slutar omedelbart att spela, men både Kakan Hermansson och LaGaylia Frazier protesterar.

– Jag tryckte in på den, säger Kakan Hermansson och de båda nollställer sina knappar.

Bandet fortsätter att spela. LaGaylia Frazier börjar dansa med Alexander Bard suckar.

– Ni kan inte mena allvar, säger han till sina juryvänner.

Alexander Bard skoningslös

Flera i publiken ställer sig upp och klappar takten, men Alexander Bard är skoningslös.

– LaGaylia, du kan inte mena allvar, säger han.

När bandet byter vers demonstrerar Alexander Bard sitt missnöje med att hålla för öron och vråla ut av smärta.

Nu väljer de återstående i juryn att kryssa bandet, som upphör att spela för att lyssna på kritiken. Och den är inte nådig.

– Det är ju så att rockabilly inte ens är inne i Bayern längre. Det är över överallt, säger Alexander Bard och fortsätter:

– Det här är en parodi på en parodi på en parodi, säger han

David Batra lindar in sin kritik med lite mer finess.

– Ni är ett band som kan spela och sjunga men grejen med det här programmet är att man vill bli totalt överraskad, och det blir man ju inte, säger David Batra.

 

LÄS MER: Här är nya juryn i Talang 2017 i TV4

 

I samtal med programledaren Pär Lernström bakom scenen efteråt, svarar TT Grace på kritiken.

– Det kändes som att Alexander Bard störde sig på oss redan när vi kom ut, fick jag lite känslan av. Vi såg ju den där blicken redan när vi klev ut på scenen, säger sångaren Dennis Quintero.

"Talang" sänds 20.00 i TV4 och TV4 Play.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag