Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bard petas – efter kritiken

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

Alexander Bard nominerades till Årets digitala influencer på en gala anordnad av ett IT-företag. 

Men efter profilens kontroversiella uttalanden om #metoo-upproret petas han nu från nomineringen och galan. 

– Jag har aldrig bett om nomineringen och jag vill inte ha med dem att göra överhuvudtaget, jag tycker de är amatörer, säger Alexander Bard. 

Samtidigt reagerar nu flera kvinnliga kändisar mot Alexander Bards ord. 

IT-företaget Consid utser Årets digitala influencer vid en gala i slutet av november. 

Alexander Bard, Frida Boisen och Per Holknekt nominerades till priset – men nu har företaget beslutat att Alexander Bard petas, på grund av hans kontroversiella uttalanden angående #metoo-upproret. 

– Han har varit en viktig påverkare när det gäller digitalisering under många år, och många av de framtidsspaningar han har gjort har verkligen slagit in. Sedan har han gjort uttalande kopplat till metoo-kampanjen som vi tar starkt avstånd ifrån. De ligger inte alls i linje med våra värderingar och det vi står för, säger Consids vd Peter Hellgren till GP

https://www.instagram.com/p/BbpaY0VlSRP/?taken-by=acewilder

"Ett stort jävla skämt" 

Alexander Bard säger att han inte bryr sig det minsta om att han nekas chansen att vinna utmärkelsen. 

– Jag vet inte ens vilka Consid är. Jag vet inte vad det där är. De har nominerat mig till ett pris som jag aldrig har bett om, sedan har de tagit bort nomineringen när det började blåsa lite runt mig. Och det säger väl allt om hur jävla löjliga de är. 

Alexander Bard menar att bolaget inte förstår den digitala världen.

https://www.instagram.com/p/BbozS6JB7Jv/?hl=sv&taken-by=rebeccafiona

– Det är töntar. Supertöntar. Jag tar inte det där på allvar överhuvudtaget. Herregud, de fattar inte alls hur den digitala världen fungerar. Vad är det där, någon liten PR-byrå som säljer grejer till tanttidningar. Det är ju bara ett skämt. Ett stort jävla skämt, säger han.

– Jag har aldrig bett om nomineringen och jag vill inte ha med dem att göra överhuvudtaget, jag tycker de är amatörer, fortsätter Alexander Bard. 

Kvinnliga kändisar reagerar 

Flera kvinnliga kändisar har reagerat mot Bards uttalanden kring #metoo.

Bard har bland annat twittrat att kampanjen är resultatet av "150 miljoner neurotiska kvinnor som läst #fiftyshadesofgrey". 

I svallvågorna av #metoo har Alexander Bard även attackerat artisten Zara Larsson – som han påstår har män att tacka för sin framgångsrika karriär. 

Alexander Bards ord om kvinnor har fått många kändisar att rasa – bland annat dj-duon Rebecca och Fiona har gått ut på Instagram och kritiserat Bard. 

"Den här mannen har fått betalt för att bedöma ungdomar i talangtävlingar? ... Bard borde ta del av resan mot jämlikhet och en bättre värld", skriver Rebecca och Fiona via Instagram. 

https://twitter.com/kwidewitt/status/931665768588234753

Men Alexander Bard säger att han inte bryr sig om kritiken. På frågan om vad han tycker om Consids vd:s ord om hans uttalanden svarar Bard:

– Herregud, då skulle de ju inte ha nominerat mig. Varför nominerar man Alexander Bard för, man vet ju hur Alexander Bard är, jag talar ju alltid sanning i alla lägen. Jag bryr mig inte om att vara diplomatisk. Det är inte min grej. Det tror jag man vinner på i längden. Och jag har så mycket trovärdighet och de har ingen alls, säger Alexander Bard. 

– Jag har fler följare någonsin i alla sociala medier så uppenbarligen har jag gjort någonting rätt. Jag är en större digital influencer utan att bli nominerad av dem. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.