Foto: MAGNUS JÖNSSON
 Foto: MAGNUS JÖNSSON

Bananfesten för Totte

Publicerad
Uppdaterad
Zillah och apan Totte charmade "Talang"-tittarna och blev en miljon rikare. Men gorillorna vid krogarna på Stureplan satte stopp för segerfesten i natt.
De nitiska vakterna vägrade släppa in Totte.
- Tråkigt, muttrade tv-apan.
I går hotade apan Totte både juryn och publiken. Men det kom han undan med.
Efter att tittarna sagt sitt stod buktalerskan Zillah – Cecilia Andrén, 18 – och hennes mjukisapa Totte som segrare i TV4-succén ”Talang 2007” i TV4 – och fick en miljon kronor i vinstpengar.
– Jag fattar ingenting. Det här är helt knäppt. Jag är riktigt glad, sa Zillah direkt efteråt.
Men miljonen kunde inte hjälpa Totte in på de flotta klubbarna och krogarna kring Stureplan. Vakterna vägrade släppa in dem.

”Tråkigt så klart”

Så för vinnarna slutade natten med ett snopet besök på McDonald’s. Det var det enda stället Totte var välkommen på.
– Det är tråkigt så klart, sa Totte som berättade att han helst ville in och fira vinsten på dansgolvet.
Däremot kanske lyckan väntar på Totte i USA. Det är nämligen dit Zillah vill ta honom.

Fick bananer

– Jag vill åka dit, uppträda och vidareutbilda mig i showbiz. Vad som händer nu får jag se. Först måste jag ta studenten, säger Zillah som just nu går i tvåan på gymnasiet.
En klase bananer kunde ändå få apan på festhumör, eftersom det är det bästa han vet.
Zillah tyckte också att det var tråkigt att inte få fira ordentligt men att få åka hem till sängen var också efterlängtat.
– Jag är trött nu, sa hon sent i natt till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag