Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Baldwin slår tillbaka mot stämningarna

”För som skådespelare har du inte tillåtelse att säga att ett vapen är säkert”, berättar Baldwin.
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON
Alex Baldwin berättar nu om stämningarna.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Alec Baldwin slår tillbaka mot de stämningar som lämnats in i kölvattnet av dödsskjutningen på filminspelningen av ”Rust”. 

Skådespelaren och medproducenten till den olycksdrabbade western-filmen menar att stämningarna är snedriktade.

– Som skådespelare har du inte tillåtelse att säga att ett vapen är säkert, säger han enligt CNN. 

Det var under ett besök på den internationella filmfestivalen i Boulder som Alec Baldwin fick frågor om dödsskjutningen under en frågestund, rapporterar CNN.

Han menade då att de stämningsansökningar som har lämnats in är riktade mot de som har stark ekonomi, som han själv och produktionsbolaget – i stället för de som faktiskt var ovarsamma i den tragiska dödsolyckan. 

Baldwin specificerade inte vilken eller vilka av stämningarna han syftade på.

Han berättade också att han i hela sin karriär har litat på att säkerhetsexperten som har meddelat att vapnet är säkert, utan att någonsin tidigare haft ett problem. 

– Det är så jag har gjort det hela livet. För som skådespelare har du inte tillåtelse att säga att ett vapen är säkert. Jag menar, det stående skämtet är att du inte vill att skådespelarna ska göra säkerhetsundersökningen. De kan inte ens göra kaffe, de är så dumma, berättade Baldwin och fortsatte: 

– Den här kvinnan var en fantastisk kvinna. Och hon hade talang. 

De har lämnat in stämningar

De advokater som representerar familjen till den förolyckade filmfotografen Halyna Hutchins har stämt Alec Baldwin och filmens producenter för dödsfallet.

Även filmens manushandledare och dess huvudkameraoperatör, som båda stod några meter bort när Hutchins sköts, har lämnat in stämningsansökningar för traumat de gick igenom.

Utredare har beskrivit ”viss självgodhet” i hur vapen hanterades på ”Rust”-inspelningen, men att det är för tidigt att avgöra om åtal kommer att väckas.

Alec Baldwin har tidigare sagt att han inte tror att han kommer att bli åtalad.

Hutchins advokaters animation av dödsskjutningen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.