Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget för Ellen – pratshowen läggs ned efter 18 år

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har kritiserats. Inslaget är från augusti 2020.
Ellen DeGeneres tv-program läggs ned efter 18 år.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Ellen DeGeneres tv-program läggs ned efter 18 år. 

Nedläggningen kommer efter att flera anklagelser kring sexuella trakasserier och arbetsmiljöproblem riktats mot tv-programmet. 

– Hon har fått nog, säger en källa till Daily Mail. 

Efter tusentals intervjuer och danser väljer komikern och programledaren Ellen DeGeneres, 63, att lägga ned sin kända pratshow. 

”The Ellen DeGeneres Show” sändes för första gången 8 september 2003 och blev snabbt en stor succé hos tittarna. Men förra året började allvarliga anklagelser riktas mot produktionen och programledaren själv. Något som fick tittarsiffrorna att sjunka rejält. 

– Tittarsiffrorna har nått botten och varit förskräckliga hela året. Ellen vet att hennes tid är ute, säger en källa till brittiska Mailonline.

Enligt tidningen har programledaren lovat en säsong till av programmet och sista avsnitten kommer att sändas vid årsskiftet 2021. 

Började på Twitter

Det var i mitten av förra året som problemen började för programledaren. Anklagelserna uppdagades först genom ett inlägg på Twitter. Ellen DeGeneres anklagades då för att vara ”en av de elakaste människorna som lever” och sedan kom en flodvåg av vittnesmål om programledaren. Det handlade om diskriminering, rasism och orättvis behandling. Det har också framkommit berättelser om sexuella trakasserier som ska ha begåtts av flera olika producenter.

Efter vittnesmålen mot produktionen fick programmet allt svårare att boka in kända gäster och färre annonsörer ville förknippas med showen. Dessutom ska flera av Ellen DeGeneres kändisvänner och före detta anställda vänt henne ryggen. 

På bara ett år har tittarsiffrorna gått ned med 40 procent i New York och Chicago och i Los Angeles har Ellen förlorat hela 60 procent av sina tittare. 

Ellen DeGeneres och Warner Brothers förväntas att komma med ett offentligt uttalande om showens framtid under onsdagen. 

DeGeneres okända symtom efter corona: ”Illa”

I en video uppdaterar hon nu läget om sin hälsa och berättar om ett okänt symtom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.