Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bah Kuhnkes hyllning – till PH-deltagaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kulturministern har gjort sitt val i "Förspelet" – och lyfter fram partikamraten Hanna Lidström på Instagram.
Alice Bah Kuhnke.
Foto: Cornelia Nordström

Här är Alice Bah Kuhnkes hyllning till "Paradise hotel"-deltagaren. 

Kulturministern har gjort sitt val i "Förspelet" – och lyfter fram partikamraten Hanna Lidström på Instagram. 

"Jag håller alla tummar, tår, och annat som sticker ut", skriver ministern på Instagram. 

Det är på Instagram som Alice Bah Kuhnke hyllar "Paradise hotel – Förspelet"-deltagaren Hanna Lidström. 

Hanna Lidström sitter i förbundsstyrelsen för Grön ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund, och har tidigare arbetat nära kulturministern som vikarierande presstalesperson. 

När Hanna kommenterade ministerns bild blev svaret: 

"Hannababy! Det är DU som grymmast. Jag blev så glad när jag såg vad som är på gång och ja, världen kommer aldrig (!) bli sig lik om det går som det ska! Jag håller alla tummar, tår, och annat som sticker ut", skriver Alice Bah Kuhnke. 


LÄS MER: Här är alla deltagare i "Paradise hotel – förspelet"


Hanna Lidström berättar att hon informerade Alice Bah Kuhnke om att hon tänkte söka till "Paradise hotel". 

– Det är jättekul. Jag pratade med henne när jag jobbade där, om att jag ville söka och att det var min högsta dröm. Hon bara: "Oh my god, det är en så kul idé". Min kompis träffade henne i hissen och då hade hon sagt att hon var så taggad. Det är ett problem i samhället att ministrar och "Paradise hotel" aldrig möts, säger hon. 

Nu tror hon att ministern kommer att följa hennes resa till "PH". 

– Jag tror inte att hon tittar på "Paradise hotel". Men jag tror att hon och hennes stab kommer att titta tillsammans på departementet. De kommer att käka popcorn och heja, säger hon. 

Men alla reaktioner på hennes medverkan i "Paradise hotels" försäsong har inte varit positiva. 

Hon har fått tagit emot kritiska meddelanden från människor hon är bekant med via jobbet. 


LÄS MER: Paow stoppades – från sexsåpan


– Jag är lite nervös för det. Det är några som skrivit till mig: "Tror du inte att folk kommer tycka du är en slampa?" Jag tänker att de sakerna man är rädd att folk ska tycka om en är sådant man ändå ska känna fuck you åt. Några som man är bekant med skriver: "Hur tänker du nu, kommer inte det här vara dåligt för ditt rykte?" Man ser ner på grejen att det är en tjej, med liggande och festande, men också ungdomskulturens förfall, säger hon och fortsätter: 

– Det är folk jag är bekant med via jobbet. De var lite undrande. Men det var min mammas kompisar också. Jag har varit ett ganska duktigt barn. 

För Hanna kommer reaktionerna att påverka hennes val i huset. Hon säger att hon kommer tänka till en extra gång innan hon väljer att hångla med någon i tv. 

– Jag kommer nog att tänka på det. Men jag tror inte att jag är en tråkmåns ändå. Jag tycker att det är viktigt att politiker är människor. Det finns en poäng med det, säger hon och fortsätter: 

– Det svåra är inte att göra skämmiga saker. Det är att göra elaka saker. Man kanske tvingas ljuga mycket och vara taskig mot folk. Jag har inte en tydligt formulerad gräns ännu. Det tycker jag är dilemmat, snarare än om man ska vara proper eller inte. 

"Paradise hotel – förspelet" är en försäsong där Samir Badran och Saga Scott letar efter deltagare till såpan. https://instagram.com/p/2JTm9XKVxo/


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.