Kevin Borg. Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES YESSICA THORKevin Borg. Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES YESSICA THOR
Kevin Borg.  Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES YESSICA THOR
Idol-juryn med Alexander Bard, Laila Bagge, samt Anders Bagge. Foto: OLLE SPORRONGIdol-juryn med Alexander Bard, Laila Bagge, samt Anders Bagge. Foto: OLLE SPORRONG
Idol-juryn med Alexander Bard, Laila Bagge, samt Anders Bagge.  Foto: OLLE SPORRONG

Bagges stora svek mot Kevin Borg

Publicerad

TV4 hade en hemlig plan för hur Kevin Borg skulle lanseras internationellt.

Men nu menar den tidigare ”Idol”-vinnaren att löftet att göra honom till världsartist bara var tomma ord.

– Det där säger de om alla, men det fanns inte någon plan, säger Kevin Borg.

Det har gått nio år sedan Kevin Borg vann finalen i det populära tv-programmet "Idol" på TV4.

Han hyllades omedelbart av Idoljurydeltagaren Anders Bagge:

– Han kan bli precis hur stor som helst, sa Anders Bagge till Expressen i december 2008.

Samtidigt uppgav TV4 att de – i samarbete med skivbolaget Sony och Idoljuryn – hade en hemlig plan för hur Kevin Borg skulle lanseras mot den internationella marknaden, målet var att göra honom till en megastjärna.

Fanns ingen plan

Men nu avslöjar Kevin Borg att löftena från Idoljuryn och TV4 bara var tomma ord. Efter att första albumet var släppt fanns det ingen utarbetad lanseringsplan för honom, utöver att Laila Bagge senare hjälpte honom att få huvudrollen i musikalen "Highschool Musical" på Göta Lejon i Stockholm.

– När man hör att de säger till de flesta att de ska få en internationell karriär så undrar jag hur mycket det betyder. De säger det till alla, säger Kevin Borg.

 

LÄS MER: Kevin Borgs kamp mot svåra smärtorna

 

Han försöker nu själv stötta unga artister som han tror på och hjälpa dem med sådant som han själv gick miste om i början av sin karriär.

– Det handlar framför allt om exponering, särskilt i utlandet, säger han.

Även om inte alla löften i Idol uppfylldes är han ändå tacksam för de möjligheter som programmet öppnade för honom.

– Idol hjälpte mig att bygga upp min artistkarriär, utan det hade jag inte haft möjligheter att göra det jag gör i dag. Sen är det upp till dig själv vilka vägar du tar, jag har haft fördelen att jag alltid haft bra folk kring mig, säger Kevin Borg.

Kontakt med Robin Bengtsson

Han tittar sällan på programmet i dag, och har lite kontakt med de andra deltagare som tävlade tillsammans med honom 2008.

Men när Robin Bengtsson, som blev trea i Idol samma år som Kevin Borg tog hem segern, vann den svenska Melodifestivalen tidigare i år hörde han av sig.

– Jag honom och gratulerade honom. Vi har fortfarande lite kontakt men inte så mycket, alla tar sin egen väg, säger Kevin Borg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag