Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bagges stora svek mot Kevin Borg

Kevin Borg.
Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES YESSICA THOR
Idol-juryn med Alexander Bard, Laila Bagge, samt Anders Bagge.
Foto: OLLE SPORRONG

TV4 hade en hemlig plan för hur Kevin Borg skulle lanseras internationellt.

Men nu menar den tidigare ”Idol”-vinnaren att löftet att göra honom till världsartist bara var tomma ord.

– Det där säger de om alla, men det fanns inte någon plan, säger Kevin Borg.

Det har gått nio år sedan Kevin Borg vann finalen i det populära tv-programmet "Idol" på TV4.

Han hyllades omedelbart av Idoljurydeltagaren Anders Bagge:

– Han kan bli precis hur stor som helst, sa Anders Bagge till Expressen i december 2008.

Samtidigt uppgav TV4 att de – i samarbete med skivbolaget Sony och Idoljuryn – hade en hemlig plan för hur Kevin Borg skulle lanseras mot den internationella marknaden, målet var att göra honom till en megastjärna.

Fanns ingen plan

Men nu avslöjar Kevin Borg att löftena från Idoljuryn och TV4 bara var tomma ord. Efter att första albumet var släppt fanns det ingen utarbetad lanseringsplan för honom, utöver att Laila Bagge senare hjälpte honom att få huvudrollen i musikalen "Highschool Musical" på Göta Lejon i Stockholm.

– När man hör att de säger till de flesta att de ska få en internationell karriär så undrar jag hur mycket det betyder. De säger det till alla, säger Kevin Borg.


LÄS MER: Kevin Borgs kamp mot svåra smärtorna


Han försöker nu själv stötta unga artister som han tror på och hjälpa dem med sådant som han själv gick miste om i början av sin karriär.

– Det handlar framför allt om exponering, särskilt i utlandet, säger han.

Även om inte alla löften i Idol uppfylldes är han ändå tacksam för de möjligheter som programmet öppnade för honom.

– Idol hjälpte mig att bygga upp min artistkarriär, utan det hade jag inte haft möjligheter att göra det jag gör i dag. Sen är det upp till dig själv vilka vägar du tar, jag har haft fördelen att jag alltid haft bra folk kring mig, säger Kevin Borg.

Kontakt med Robin Bengtsson

Han tittar sällan på programmet i dag, och har lite kontakt med de andra deltagare som tävlade tillsammans med honom 2008.

Men när Robin Bengtsson, som blev trea i Idol samma år som Kevin Borg tog hem segern, vann den svenska Melodifestivalen tidigare i år hörde han av sig.

– Jag honom och gratulerade honom. Vi har fortfarande lite kontakt men inte så mycket, alla tar sin egen väg, säger Kevin Borg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.