Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bagges ord efter videon på Jakobs: ”En sak är säker”

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 11

Anders Bagge har återhämtat sig med skogspromenader och hundmys sedan finalen av Melodifestivalen i lördags där han kom på en andra plats.

Han har också hunnit titta TV4-klippet från den ”Idol”- audition där Mellovinnaren Cornelia Jakobs ska, enligt henne, ha fått elaka ord från Bagge.

– Jag kommer inte ihåg att jag sa någonting elakt. Däremot kommer jag ihåg en sak som är säker, berättar han. 

Drygt en vecka har gått sedan Anders Bagge, 54, stod i finalen av Melodifestivalen på Friends arena med sitt bidrag ”Bigger than the universe”. Där slutade han på en andra placering efter vinnaren Cornelia Jakobs, 30, och låten ”Hold me closer. 

Det har varit hektiska dagar berättar Anders Bagge.

– När jag kom hem till mina hundar på söndagen kändes det som att jag hade åkt omkring i en torktumlare i en vecka och sen kommit ut och undrade var jag var någonstans. Jag var så snurrig i huvudet, säger han.

För bästa återhämtning har han gått lugna skogspromenader och ”landat i favoritsoffan” hemma med hundarna vid fötterna.

– Det finns en otrolig tacksamhet som jag vill ge alla som röstade på mig. Men också tacksamhet till mig själv. Att jag vågade gå emot mina egna farhågor, och att sluta vara rädd.

Att det inte blev något Turin för Bagge är ingenting han grubblar över. Främsta fokuset var att ens klara av att gå upp på scenen överhuvudtaget, säger han och skrattar.

– Jag är en jäkligt glad tvåa. Men jag ljuger om jag inte säger att det hade varit roligt att få åka dit och representera Sverige med låten som handlar om bra saker. 

– Men jag är inte bitter. Jag tycker det är skitkul. Stort grattis till Cornelia, det var hon värd.

Om ”Idol”-klippet på TV4 från 2008

I början av veckan släppte TV4 klippet från ”Idol” 2008 där Anders Bagge ska ha sågat Cornelia Jakobs audition, något hon själv berättat. Men Bagge menar att det hela är osannolikt och berättade i lördags att han hade beställt videon för att se den själv. 

– Jag inte kan se mig själv vara så elak så att någon inte vill spela gitarr på tio år. Jag är inte en sådan människa.

I TV4-klippet hörs inte Bagge säga någonting, mer än att han håller med kollegan Andreas Carlsson vid ett tillfälle – som mer eller mindre sågar Jakobs.

– Jag kommer inte ihåg att jag sa någonting elakt. Däremot kommer jag ihåg en sak som är säker: Andreas sa: ”Du är väldigt vild”, och då sa jag: ”Ja”, säger Bagge.

Det viktiga för honom nu är att blicka framåt, säger han, och att hålla tummarna för henne i Eurovision.

– Hon är verkligen superduktig. Och tittar man då på klippet och jämför det... Vilken utveckling från 16 år till 30. Vilken raket. Hon är ett unikum. 

Är tillbaka i studion

Nu när Bagge hämtat sig från Mellon är han tillbaka i studion. Åtta nya låtar ska snart bli ett album – något som blir en utmaning.

– Min nästa singel är så jäkla fin, jag är så otroligt glad för den. Jag ska bara klara av att sjunga den också. Den är ganska krävande den med, säger han och syftar på ”Bigger than the universe”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.