Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bagges nya liv - vände allt med 364:1-metod

Foto: Olle Sporrong

Anders Bagges nya, sunda liv fortsätter.

Efter att ha tappat cirka 14 kilo i vikt lever han med nya rutiner, och ett nytt lugn.

– Jag är mer harmonisk. Mår man dåligt samlar man på sig en jäkla massa vatten också, säger Anders Bagge.

Expressen har tidigare berättat om hur "Idol"-jurymedlemmen Anders Bagge lagt om sitt liv efter ett besök på vetenskapsmuseet Tom Tits. Då fick se att han behövde vara 2,36 meter lång för att motivera sin vikt.

Han började med 364:1-metoden, som går ut på att Bagge äter kolhydratfattig mat 364 dagar, och får äta fritt en dag. Och det gav resultat på vågen, i dag väger han 99 kilo.

Ny livsstil

"Alltså Anders blir bara smalare och smalare", skriver Laila Bagge Wahlgren på Instagram inför fredagens "Idol" med en bild på exmaken.

Och efteråt berättar Anders Bagge om sin nya livsstil.

– Jag försöker bara må bra. Jag har landat i ett lugn. Rätt mycket har varit stress över att inte få i gång min skola. Nu när jag fått det var det som en stor sten som släppte, säger Anders Bagge och syftar på sitt hjärteprojekt med en egen skola.

"Jäkla massa vatten"

Han har också fortsatt med nya rutiner.

– Jag har fått rutiner. Jag är mer harmonisk. Men framför allt rutiner. Frukost på morgonen, lunchen äter jag lite mer på och sedan middag. Ingen bärs och inget sådant. Jag håller ner på allt som går. Mår man dåligt samlar man på sig en jäkla massa vatten också, säger Anders Bagge.

Han har nu lämnat 364:1-metoden bakom sig.

– Men jag tar inte för mycket kolhydrater, inget vitt bröd och håller igen med potatis som jag älskar. Sedan har väl metabolismen satt i gång. Jag far upp och ner till skolan nu, det skulle jag inte klara av om jag inte gjort något åt det här. Det tär på krafterna att vara överviktig. Jag är 45 år, och kan få en hjärtinfarkt. Jag vill leva lite till, jag har massor med musik kvar, säger Anders Bagge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.