Jens Hult tvingades lämna "Idol". Foto: Olle SporrongJens Hult tvingades lämna "Idol". Foto: Olle Sporrong
Jens Hult tvingades lämna "Idol".  Foto: Olle Sporrong
Anders Bagge och Jens Hult efter fredagens direktsändning av "Idol". Foto: Olle SporrongAnders Bagge och Jens Hult efter fredagens direktsändning av "Idol". Foto: Olle Sporrong
Anders Bagge och Jens Hult efter fredagens direktsändning av "Idol".  Foto: Olle Sporrong
Kevin Walker är vidare i tävlingen tillsammans med Erik Rapp och Elin Bergman. Foto: Olle SporrongKevin Walker är vidare i tävlingen tillsammans med Erik Rapp och Elin Bergman. Foto: Olle Sporrong
Kevin Walker är vidare i tävlingen tillsammans med Erik Rapp och Elin Bergman.  Foto: Olle Sporrong
Jens Hult om tiden i "Idol": "Det har varit så kul. Jag är så tacksam till alla där ute. Det har ändå öppnats en del dörrar. Hoppas jag." Foto: Olle SporrongJens Hult om tiden i "Idol": "Det har varit så kul. Jag är så tacksam till alla där ute. Det har ändå öppnats en del dörrar. Hoppas jag." Foto: Olle Sporrong
Jens Hult om tiden i "Idol": "Det har varit så kul. Jag är så tacksam till alla där ute. Det har ändå öppnats en del dörrar. Hoppas jag." Foto: Olle Sporrong

Bagges frustration - Jens fick lämna "Idol"

Publicerad

Jens Hult tvingas lämna "Idol".

I "Idol Extra" berättar Anders Bagge om sin frustration efter utröstningen:

- Jag gick in i min loge och undrade vad som händer.

Fyra skulle bli tre.

Tre som tog sig ett steg närmare finalen och en som tvingades lämna "Idol".

På fredagskvällen sjöng kvartetten två låtar var: Dels en låt gjord tillsammans med professionella och framgångsrika låtskrivare samt dels en låt som valdes av juryn. På scen stod Elin Bergman, Kevin Walker, Jens Hult och Erik Rapp.

Och när klockan närmare sig midnatt stod det klart att det var Jens Hult, 21, som fick se sin "Idol"-dröm ta slut.

- Jag kommer inte att sura för att jag inte kom till Globen, säger han i "Idol Extra" i TV4 och fortsätter:

- Det har varit så kul. Jag är så tacksam till alla där ute. Det har ändå öppnats en del dörrar. Hoppas jag.

"Hoppats att se honom i Globen"

Men är det en person som inte alls är nöjd med resultatet så är det Anders Bagge. I "Idol Extra" berättar han om det som han beskriver som "frustration":

- Jag gick in i min loge och undrade vad som händer. Det är jättekonstigt, säger Anders Bagge och fortsätter:

- Jag tror aldrig att jag under mina år som jag har varit med här har känt sådan frustration. Jag tycker verkligen om Jens och hade hoppats att se honom i Globen.

"De har sina favoriter"

Under torsdagens repetitioner konstaterade Jens Hult att jurytrion har personliga favoriter i "Idol".

Han sa då till Expressen:

- Man märker absolut att de har sina favoriter. Bagge gillar mig, och det säger han ju när jag står på scenen. Bard gillar ju Erik och Elin, och Laila gillar Kevin.

På fredag är det dags för semifinal. De tre som tävlar om två finalplatser är Elin Bergman, Erik Rapp och Kevin Walker.

Anton Ewald är då gästartist i direktsändningen.

Den 6 december är det final i "Idol".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag