Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bagge om sina hundar: "Ett sätt att känna mig som farsa"

Han är mest känd från Idol-juryn, men Anders bagge är också hundentusiast.Foto: OLLE SPORRONG
Anders Bagge har tidigare lagt upp bilder på sin hundFoto: Andersbagge1/Instagram

Under helgen tävlar över 9 000 hundar i hundutställningar på Svenska mässan i Göteborg.

På plats fanns Anders Bagge, 49, hundentusiast och ägare av fyra hundar. 

– De är mitt substitut för barn. Jag har tyvärr aldrig lyckats få barn så det är väl ett sätt att känna sig som farsa, säger Anders Bagge till Göteborgs-Posten.

Anders Bagge är inte bara musikproducent och jurymedlem i tv-programmet Idol – han är också hundälskare och ägare av två Jack Russels och två bulldoggar. 

De fyra hundarna – Iris, Ebba, Selma och Sonja – har ett eget Instagramkonto med 33 000 följare.

Det senaste tillskottet är valpen Sonja, som just nu håller honom vaken på nätterna.

– Den har gnagt på min stortå, bitit på min näsa och den har ätit en kudde. Så jag har inte sovit någonting i natt. Men hon är ju så söt så man håller på att dö, säger han till Göteborgs-Posten.

"Mitt substitut för barn"

Redan som liten ville Anders Bagge ha en hund men fick ingen. Men när han flyttade hemifrån och blev tillsammans med Laila Bagge skaffade de tre hundar på en gång. Sedan dess har han varit hundägare.

Anders Bagge har tidigare lagt upp bilder på sin hundFoto: Anders Bagge har tidigare lagt upp bilder på sin hund

– Jag älskar ju hundar, de är mitt substitut för barn. Jag har tyvärr aldrig lyckats få barn så det är väl ett sätt att känna sig som farsa, säger Anders Bagge.

Hundarna får följa med honom både till tv-inspelningar och till musikstudion. Hans förra hund låg till och med under bordet under uttagningarna till Idol.

Samtal om ännu en Idol-säsong

Anders Bagge avslöjar också för Göteborgs-Posten att han för samtal om ytterligare en Idol-säsong.

– Alla förutsättningar ska ju vara rätt, men jag älskar idol och det har gått väldigt bra i år. Jag trivs där med ungdomar som kommer in och få se talanger och leda dem på rätt väg på mitt sätt, säger han till Göteborgs-Posten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.