Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backstreet boys- stjärnornas tragedier

Backstreet boys live på Scandinavium 2019.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Nick Carter.Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN
Brien Littrell.Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN
Kevin Richardson.Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN

På 1990-talet slog Backstreet boys igenom med dunder och brak och fansen var hysteriska. 

De dansade och sjöng och satte många hjärtan i brand men privat har pojkbandmedlemmarna kämpat med sorg och missbruk. 

Här är deras tragedier. 

”Jag var mållös, chockad. Samtidigt visste jag att något sånt här skulle hända i min familj någon dag”, skriver Nick Carter i sin biografi. 

Nick Carter 

Nick Carter då.Foto: Busacca/Mediapunch/REX / Copyright (c) 1900 Shutterstock. No use without p
Nick Carter i dag.Foto: Nicole Kubelka/Geisler-Fotopress / DPA
Nick Carter och Paris Hilton hade ett vida omskrivet förhållande.Foto: TT NYHETSBYRÅN / /Courtesy Everett Collection

Nick Carter, 40, smälte mångas hjärtan med sin blonda sidbena men bakom den prydliga fasaden fanns en barndom som var upp och ner. Hans föräldrar drack ofta och mycket och på nätterna var han vaken och hörde hur föräldrarna bråkade så vilt att möbler krossades, berättar Nick Carter i sin biografi ”Facing the Music and Living to Talk About It” som kom ut 2013. 

Den tuffa barndomen byttes sedan mot ett liv där även Nick Carter fastnade i ett missbruk med alkohol och droger. 

”Jag började dricka mycket i mina tonår och sen började jag ta droger när jag var arton eller nitton, jag började med marijuana och fortsatte sedan med bland annat kokain, ecstasy och smärtstillande”, skriver Carter i sin bok. 

Det tunga användandet av droger har gjort att stjärnan lätt fastnar i depressioner, enligt Nick Carter. De andra medlemmarna i Backstreet boys försökte att hjälpa Nick Carter men utan framgång och 2005 greps han för rattfylleri. Nyheten spreds på löpsedlarna. Nick Carter inledde ett destruktivt förhållande med hotellarvtagerskan Paris Hilton, 39, och dessutom började en serie om Carter-familjen sändas. Serien skulle stärka familjens band – men i stället slets de isär ännu mer. 

Det var inte förrän 2008, då Backstreet boys tog en paus i två år som Nick Carter förstod att det var dags att ändra sitt liv. Stjärnan fick diagnosen kardiomyopati, en sjukdom i hjärtats muskulatur som kan vara livshotande. I Nick Carters fall har han drabbats av den på grund av gifterna från alkohol och droger. 

När Nick Carter äntligen lyckas vända sitt liv, han är fri från droger och alkohol, får han beskedet 2012 att hans syster Leslie Carter har dött av en överdos av smärtstillande tabletter, bara 25 år gammal. Storebrodern bröt ihop fullständigt och låg på badrumsgolvet i tre timmar. 

”Jag var mållös, chockad. Samtidigt visste jag att något sånt här skulle hända i min familj någon dag”, skriver Carter i boken. 

2017 dör även hans pappa, 65 år gammal. 

I dag kämpar Nick Carter för hålla sig drog och alkohol-fri men också för att vara en ”lycklig, glad, framgångsrik man” och någon som familjen ”är stolt att dela samma efternamn med”. 

Stjärnan är i dag gift med Lauren Kitt, 37. De har två barn tillsammans. 

Brian Littrell

Brian Littrell då.Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN / Shutterstock Editorial / Copyrig
Brian Littrell i dag.Foto: Jose Miguel Caviedes

Brian Littrell, 45, föddes in i en djupt troende familj i Kentucky. Starten på livet blev dramatisk då han redan vid en 6 månaders ålder blev diagnostiserad med ett medfött hjärtfel som gjorde honom känslig för infektioner. 1997 tvingades Brian Littrell till en hjärtoperation efter att det stod klart att hans hjärta hade förstorats. 

– Jag sköt fram operationen två gånger på grund av turnéer. Jag menar, det sorgliga är att jag bokade om min hjärtoperation för att den skulle passa in i mitt schema. Det var som att ingen riktigt brydde sig eller tyckte att det var viktigt, eftersom att karriären rullade på, har Brian Littrell berättat för Rolling Stone. 

Efteråt har stjärnan insett vad det är som egentligen är viktigt i livet. Han är gift med Leighanne Wallace, 51, och har sonen Baylee, 17. 

– Jag älskar min musik, men det är mitt jobb. Det finns saker som jag brukade ta förgivet som jag inte gör nu: tid med familjen, tid att njuta av frukten från det hårda arbetet. 

A.J. McLean

A.J. McLean då.Foto: SCOTT AUDETTE / AP
A.J. McLean i dag.Foto: Instagram

Precis som Nick Carter har bandmedlemmen A.J. McLean, 42, också kämpat med missbruksproblem. 2001, 2002 och 2011 la han in sig på rehab, på grund av alkoholmissbruk och depression, och har aldrig stuckit under stol med att det har varit svårt. En vändpunkt blev däremot när han blev pappa för första gången. 

– Det är intressant det här med nykterhet och barn – nu måste fortfarande sätta dig själv först, och det har varit en riktig kamp för mig. Jag skäms inte över att säga att jag har fått återfall under de senaste åren. Det är ingen hemlighet att det är en sjukdom, och att det är en daglig kamp, har A.J. McLean berättat för People. 

Backstreet boys-stjärnan har barnen Ava och Lyric tillsammans med frun Rochelle DeAnna McLean, 38, och A.J. McLean har berättat att hans familj har varit ett stort stöd. 

– För mig är det inte så att ”nu har jag vunnit över den här sjukdomen”. Det är inte så att ”nu är jag nykter, det är klart, jag kommer aldrig att dricka igen”. Nej. Du måste jobba med det dagligen. Annars så kommer det komma krypandes. Det kommer att vinna om du inte tar hand om dig själv, har A.J. McLean berättat för People. 

https://www.instagram.com/p/B-S6BA1pfb5/?utm_source=ig_web_copy_link

Howie Dorough 

Howie Dorough då.Foto: EVAN AGOSTINI / AP AGOEV
Howie Dorough nu.Foto: Instagram

Howie Dorough, 46, har slagit stort över hela världen med Backstreet boys och är på turné när han får reda på att hans syster Caroline hade förts till sjukhus 1998. Systern har drabbats av komplikationer från sin hudsjukdom lupus. 

När Howie Dorough får höra att Caroline kämpar för sitt liv lämnar han allt och flyger till North Carolina för att vara vid sin syster sida. 

– Jag kom dit lite för sent. Hon dog efter att ha haft sjukdomen i tretton år medan jag var på väg från flygplatsen till sjukhuset, har Howie Dorough berättat.

Bandmedlemmarna blir sedan de stöd som hjälpte honom att ta sig igenom den tuffa tiden. För att hylla och ära sin syster startar Howie Dorough senare stiftelsen ”Dorough Lupus Foundation”. 

https://www.instagram.com/p/B_8QGCdhbPv/?utm_source=ig_web_copy_link

Kevin Richardson

Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN
Foto: EVAN VUCCI / AP

När Kevin Richardson, 48, berättar 2006 att han hoppar av Backstreet boys krossades nog många hjärtan. Stjärnan startade en familj med frun Kristin och kom inte tillbaka till pojkbandet förrän 2012. 

– Jag hade ingenting kvar i tanken. Under 2006 fanns det saker jag ville göra i mitt  eget liv och starta en familj och vara normal för en stund... jag kände mig inte inspirerad, har Richardson sagt till Access Hollywood. 

Kevin Richardson förlorade även sin pappa Jerald Wayne Richardson i cancer. Låten ”Never gone” gjordes till minne av honom.  

Pojkbandet berättar äntligen om mystiska låttexten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.