Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Colton, 28, varnar: ”Kan knappt gå uppför trappor”

Hela Kalifornien i karantän – se guvernören Gavin Newsoms tal.
Foto: Colton Underwood. / Instagram.
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON.RED B7996

28-årige Bachelordeltagaren Colton Underwood har drabbats av coronaviruset. 

Nu varnar han andra:

– Grejen är att jag knappt kan gå upp för trappor utan att bli andfådd, säger han i en video på Instagram. 

Hittills har 9 624 fall av coronaviruset bekräftats i USA, men redan under fredagen beordrade Kaliforniens guvernör Gavin Newsom delstatens invånare att isolera sig.

Under torsdagen spreds bilder på hur Spring break-firande unga amerikaner i Florida fortsatte att festa, trots att den federala regeringen gått ut med en rekommendation att folksamlingar på över tio personer ska undvikas.

En av dem som nu fått corona är amerikanen Colton Underwood, känd för att ha varit bachelor i den amerikanska tv-serien med samma namn. 

– Det finns massor av information på nyheterna och i medierna om att coronaviruset bara drabbar äldre och utsatta, säger han i en video på Instagram. 

– Jag är 28 år, jag ser mig själv som en hälsosam person, jag tränar och äter bra. Jag fick symptomen för ett par dagar sedan. Jag fick mitt testresultat i dag, det är positivt.

Uppmaningen: ”Gör er del”

Underwood delade i videon med sig av erfarenheter om hur sjukdomen påverkat honom i livet. Enklare aktiviteter som att gå på toaletten och vardagssysslor har blivit betydligt svårare att utföra, säger Underwood. 

– Den stora grejen är att jag knappt kan gå upp för trappor utan att bli andfådd. Jag delar inte det här för att sprida panik, utan för att ni ska stanna hemma, ta hand om er själva och varandra, och gör er del, säger han i Instagramvideon. 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

https://www.instagram.com/p/B99_BnqnqM0/
Stränderna packade med lediga elever.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.