Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bachelor”-Felix kyliga relation med Johanna – efter uppbrottet

Lärdomen från ”Bachelor”: ”Om Julia väljer mig”
Felix dök in i en helikopter.
Foto: TV4
Det blev en spänd stämning när Felix Almsved äntrade ”Bachelor”.
Foto: TV4
Nu söker han kärleken i ”Bachelorette”.
Foto: TV4 / Hasselblad H6D
Felix Almsved i ”Bachelor” 2019.
Foto: TV4 / Hasselblad H6D
Kan Julia Franzén vara Felix Almsveds nya kärlek?
Foto: TV4/Cmore / TV4/Cmore
Johanna Ohlsson
Foto: TV4
Felix Almsved i ”Bachelorette” 2021.
Foto: Robert Jadenfelt / TV4
1 / 8

”Bachelor” skakades om rejält 2019 när Felix Almsved gled in i programmet som säsongens andra man som var där för att hitta kärleken – men kärlekssagan med Johanna Ohlsson gick i kras.

Att ge upp verkar däremot inte vara Felix Almsveds melodi – på onsdagen äntrar han ”Bachelorette” för att se om det kan uppstå kärlek med Julia Franzén. 

Och det blir nervöst. 

– Det var en jobbig erfarenhet att stå där på rosceremonin och vänta på ros, säger Almsved samtidigt som han avslöjar att han och Johanna Ohlsson inte har någon relation i dag. 

Plötsligt fyllde ett stort surr luften och en helikopter landade utanför ”Bachelor”-deltagarnas hus 2019. Med stora ögon såg tjejerna på hur Felix Almsved, 29, dök upp i programmet och presenterades som den andra ungkarlen – chocken var total. 

Men nu är det dags för Felix Almsved att ställa sig på andra sidan. I onsdagens program av ”Bachelorette” dyker han plötsligt upp för att se om Julia Franzén, 31, kan bli hans stora kärlek. 

– Produktionen ringde mig och frågade om jag var singel, och jag sa ”Ja, vadårå?” men de tyckte att de hade en perfekt tjej för mig och jag var lite tveksam för det gick ju inte så bra senast, säger han.

”Vi hade en strulig sommar”

Och nej, kärleken blev inte långvarig med Johanna Ohlsson, som Felix Almsved valde i slutet av sin kärleksresa. Direkt efter programmet hade han en resa inbokad och när han sen kom tillbaka till Sverige hade mycket förändrats, har de båda tidigare berättat.

Hur har din relation sett ut till Johanna efter Bachelor?

– Ja, inte jättemycket alls kan man säga. Det var ju inget bra. Vi hade en strulig sommar liksom och det rann ut i sanden och så fick jag reda på sedan att hon dejtade en annan kille och så här jaja, jag respekterar det och jag önskar henne all lycka. Det finns inget agg mot varandra utan det funkade inte på hemmaplan och hon hittade någon ny. Och nu har hon ju fått barn och grejer och jag är jätteglad för hennes skull men vi har ingen kontakt.  

Johanna Ohlsson berättar i ett mejl att hon inte började dejta någon annan före slutet av sommaren – och då hade Felix Almsved och hon redan gått skilda vägar. 

”Jag tror helt enkelt att det inte var rätt tidpunkt och allt händer av en anledning. Det är ju ett vinnande koncept att få dejta under inspelningen med romantiska omgivningar och dejter men desto svårare att få det att fungera på hemmaplan när man inte hunnit bygga upp något stabilt på den korta tiden som inspelningen pågår. Jag önskar honom all lycka denna gång och hoppas han finner kärleken i Bachelorette!”, skriver hon. 

Ohlsson hälsar också att hon har det fint i livet med sin nyfödda bebis. 

”Jag mår så bra i dag med min nya lilla familj och hoppas att alla får möjlighet att hitta sin stora kärlek!”.

För Felix Almsved blir det alltså nu en helt annan upplevelse att själv försöka vinna någons hjärta i tv. 

– Det känns ju jättebra när man är på dejt, men jag vet ju hur det är att vara på andra sidan. Julia går på dejt varje dag och hennes känslor sprudlar ju åt alla möjliga håll. Hon kan ha en jättebra dejt med mig men de kommande tre dagarna så har hon superbra dejter med andra killar så att det var en jobbig erfarenhet att stå där på rosceremonin och vänta på ros och vara osäker på om man kommer få en ros eller inte, säger han. 

Vilken sida föredrar du?

– Det är svårt, båda sidorna har sina fördelar men jag tror att den andra sidan, att själv få välja är att föredra även om det givetvis är jättejobbigt att ta tunga beslut och skicka hem folk som man kanske är osäker på.

Se mer:

Hångelförbudet bakom Julias val i ”Bachelorette”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.