Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bachelor”-Elviras livsändring efter olyckan

Sebastian Martinsson talar ut efter att han fått kritik av tjejerna i ”Bachelor”.
Elvira söker kärleken i Simon Lindström, 29.
Foto: Linus Nilsson
I programmet berättar Elvira vid flera tillfällen att hon blev mobbad under sin skoltid.
Foto: Privat
Elvira har länge haft ett starkt motorintresse och jobbar med bilar i dag.
Foto: Privat
Det var efter att hon ramlat av en häst och fått sin sjätte hjärnskakning som bilintresset fick fäste.
Foto: Privat

Elvira Svensson är en av tjejerna som söker kärleken i årets ”Bachelor.”

I programmet berättar hon vid flera tillfällen om sin tuffa skoltid.

– Jag vill kunna stötta dem som mår dåligt och förmedla att det blir bättre, säger Elvira.

Elvira Svensson, 22, söker i årets ”Bachelor” kärleken i Simon Lindström, 29. Hon är uppvuxen i Mellbystrand utanför Laholm men har nyligen flyttat till Stockholm. Elvira jobbar med bilar och har länge haft ett stort motorintresse. 

– Pappa höll på med bilar när jag var yngre och jag fick därigenom snabbt ett intresse, säger Elvira. 

Men det var efter en hästolycka som bilintresset tog fart på allvar. Elvira tränade och tävlade i en hästsporten voltige och när hon ramlade av och fick sin sjätte hjärnskakning gav läkarna henne ett ultimatum: Antingen kunde hon fortsätta med sporten och riskera att få men för livet – eller satsa på någonting annat. 

– Då valde jag livet, säger Elvira. 

”Hade det jättetufft som barn” 

I ”Bachelor” öppnar Elvira flera gånger upp om sin tuffa skoltid, då hon blev utsatt för mobbning. På en gruppdejt får tjejerna i uppgift att skriva ett brev till sig själv som liten, någonting som blir känslosamt för Elvira.  

– Jag har väntat på det här avsnittet sen jag kom hem, jag tyckte det var väldigt jobbigt, säger hon. 

Elvira Svensson berättar att barndomen är ett känsligt ämne och att det betydde mycket att få tid att formulera sig så som hon ville när hon pratade om det i ”Bachelor” . 

– Jag hade det jättetufft när jag var liten och det var viktigt för mig att läsa upp detta och övervinna det, säger Elvira. 

Hon forsätter:

– Man kan aldrig prata för mycket om det, det är så många unga som mår dåligt och som skriver till mig på sociala medier. Jag vill vara en förebild och stötta dem som mår dåligt och förmedla att det blir bättre. 

Blev nära med tjejerna i ”Bachelor” 

I dag har Elvira Svensson många vänner och även i ”Bachelor” kom hon nära flera av de andra tjejerna. Under inspelningen knöt de starka band till varandra. 

– Tjejerna var den stora tryggheten där inne, inte killarna, säger Elvira. 

Hon berättar att det var en svår balans att lita på andra, ta hänsyn till de andra tjejernas känslor och samtidigt fokusera på sin egen kärleksresa. 

– Det finns så mycket mer bakom. Alla relationer och vänskaper man bygger upp är så mycket starkare än vad jag trodde. Man hamnar i en situation där man vill se till ett större perspektiv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.