Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Babsan” stoppas av TV4: ”Så fånigt”

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson får inte vara med i "Let's dance".Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Anledningen till att Wilhelmsson fick nobben är att han tävlingsdansat som 13-åring.Foto: ROGER VIKSTRÖM
Profilen var först klar för programmet – men nu blir det inte av.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson stoppas från "Let's dance", skriver Aftonbladet.  

Profilen var redan klar för årets säsong och hade börjat träna – när TV4 meddelade att han inte får vara med.

– Det var så fånigt. Från i november så har det varit möte och grejer. Och vi skulle vara ett första gaypar. Jag och Tobbe Karlsson skulle tävla, säger han till Expressen. 

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson, 59, fick frågan om att vara med i "Let's dance" inför årets säsong.

Aftonbladet rapporterade under tisdagskvällen att profilen tackat ja till tävlingen men att han nu inte får vara med.

När Expressen pratar med "Babsan" berättar han att allting var klart med TV4 och att han hade fått ett avtal, men när han var i Thailand ringde kanalen och berättade att han inte fick vara med.

Anledningen var att profilen tävlat i tiodans på juniorklass.

 

LÄS MER: Babsan: "Jag var nära att brinna upp" 

"Babsan" hade redan börjat träna inför programmet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

"Babsan": Berättade att jag tävlat

"Babsan" berättar att han tävlade i dans när han var 13 år gammal, alltså drygt 45 år sedan. 

– Jag berättade att jag tävlat i juniorklassen. Då kollade de upp det och kom fram till att de inte törs. Jag tycker "Let's dance" är så roligt. Men jag förstår reglerna, även om det är tråkigt, säger Lars-Åke Wilhelmsson och fortsätter:

– Det var ju så länge sedan jag dansade. Och förhandlingarna hade gått så långt. Jag hade fått mitt avtal och hade jag inte varit i Thailand så hade jag skrivit på det. Nu hann jag ju inte det, annars hade jag kanske fått ut en slant.

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson berättar att tanken var att han skulle tävla med dansaren Tobias Karlsson.

De skulle bli det första gayparet i tävlingen och skriva historia.

– Det skulle vara ett gaypar och jag och Tobbe Karlsson skulle dansa. Det var klart med allting och TV4 var jättetända på det här. Sen kröp det fram det här med att jag dansat och det var några regler med BBC, säger han. 

Nu ska Tobias Karlsson i stället tävla med "Idol"-domaren Nikki Amini. 

 

LÄS MER: "Babsan" strandad på USA-semestern 

 

TV4 hänvisar till regelboken

Anika Beclijevski, exekutiv producent för "Let's dance", berättar att det är BBC – som skapade originalversionen av "Let's dance" i Storbritannien – som infört en regel att man inte får ha tävlingsdansat tidigare om man ska vara med i programmet.

– Under castingprocessen för vi samtal med väldigt många spännande namn. Hur de samtalen ser ut kan jag inte gå in på. Men enligt Let's dance formatregler ska man inte ha tävlat i tiodans tidigare, då kan man tyvärr inte medverka i programmet, säger hon till Expressen. 

Samtidigt är "Babsan" på turné med sin show "Ett liv i rosa". Han berättar att han började boka om turnén så att det inte skulle bli några fredagsföreställningar inför den kommande "Let's dance"-våren.

– Lifeline fick ju jobba ihjäl sig när de fick reda på att jag skulle vara med. Sen stod vi där med massa torsdagsföreställningar och så blev det ingenting med "Let's dance", säger han.   

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.