Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Babsan" har gift sig med kampsportaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
GIFTA. Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson har gift sig med Jonathan.
Babsan – som vi är vana att se honom.
Foto: Suvad Mrkonjic
Foto: Anna-Karin Nilsson

Ledsen killar, Lars-Åke Wilhelmsson är numera en gift man.

Under lördagen sa han ja till vännen Jonathan Salminen.

– Vi samlades några vänner hemma hos mig och skrev på papprena, säger Lars-Åke.

Hunden Bristol var vittne och vännerna kastade risgryn när Lars-Åke Wilhelmsson, 56, och Jonathan Salminen, 26, under lördagen blev äkta makar. Tillsammans med några vänner skrev de på papprena hemma hos Lars-Åke, sen firade de med middag på restaurang.

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli gift, så det är ju lite kul, säger Lars-Åke.

"Var inte speciellt romantiskt"

På Facebook publicerade han några bilder från dagen med kommentaren "Vilken dag! Och vilket avslut på största dagen i mitt liv".

– Det var inte speciellt romantiskt. Men jag hade köpt en kompisring till Jonathan, och jag bar faktiskt en vit tröja.

Det var i början av december som Lars-Åke Wilhelmsson avslöjade att han var på väg att knyta äktenskapliga band med nära vännen och kampsportaren Jonathan. Han berättade dock att de inte gifte sig av kärlek, utan bara är nära vänner. En vecka senare avslöjade han för tidningen QX att de gifter sig av pengaskäl. Om Lars-Åke skulle gå bort innan han hinner börja ta ut sin pension vill han att de pengarna ska gå till någon han tycker om i stället för den allmänna pensionsfonden.

Har skrivit äktenskapsförord

– Jag har två vänner, bara sju och fyra år äldre än jag. En av dem åkte på hjärtinfarkt och den andra fick en hjärnblödning. Då kände jag fy fan, det räckte inte med vännerna på 90-talet med hiv, nu börjar friska människor dö. Det var banken som upplyste mig om att mina pensionspengar kommer försvinna om jag inte gör något. Då kollade jag upp dem, och jag vill inte att de bara ska gå till andra, sa han till Expressen då.

– Vi har skrivit ett äktenskapsförord, så det är bara pensionspengarna. Arvet och så där går till syrran och hennes barn, det är bara pensionsförsäkringen som jag inte vill ska gå vidare till några jag inte känner, som jag tycker att han är värd att få i så fall. Om jag kolar av innan jag plockar ut dem, sa han också.

Enligt Lars-Åke är Jonathans flickvän med på det hela. Hon var dock inte mer under vigseln.

– Nej, hon var tvungen att jobba.

Och någon lång festnatt blev det inte för de nyblivna makarna. I alla fall inte tillsammans.

– Han stannade inte kvar så länge utan det var jag och mina kompisar som partade, säger Lars-Åke.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.