Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Babbens tittarsuccé: Så många såg ”1 mot Sverige”

Foto: PETER GRANNBY / STELLA PICTURES/PETER GRANNBY PETER GRANNBY
Foto: SVT.

Förra söndagen hade SVT:s nya familjeunderhållningssatsning ”1 mot Sverige” premiär.

Och det blev succé direkt.

1,1 miljoner svenskar bänkade sig framför tv-apparaten för att se Tarek Saliba från Hagby gå nästan hela vägen i frågetävlingen som sändes 20.00 förra söndagen.

– Jag måste tycka att det är väldigt bra. Jag är jättenöjd med de tittarsiffrorna, säger programledaren Babben Larsson.

SVT:s nya familjeunderhållningsprogram ”1 mot Sverige” hade premiär under söndagen. I programmet ställs en person mot alla där hemma i soffan som använder i Duo-appen för att svara på kluriga frågor.

– Det var ganska omtumlande tycker jag, som det är att sjösätta nya grejer. Men det var hemskt kul och vi hade en fantastisk medverkande tycker jag, säger programledaren Babben Larsson.

Tittarna fick se Tarek Saliba från Hagby leverera starkt från start till mållinjen, där han snöpligt förlorade på sista frågan och tappade 49 000 kronor.

– Det var inte så kul för honom naturligtvis, men samtidigt var det kanske bra för programmet att vi också visar att bara för att det går bra genom hela grundomgången så är det inte säkert att man får pengarna. Det blev väldigt snöpligt för hans del, men samtidigt var det ett ganska häftigt skifte.

SVT: ”Är fantastiskt”

Tittarsiffrorna på det första programmet skrevs till 1,1 miljoner – en klar succé och programledaren själv är nöjd.

– Jag måste tycka att det är väldigt bra. Jag är jättenöjd med de tittarsiffrorna.

Men det var inte bara Babben som var glad.

– Att det går att samla svenska folket till ett helt nytt program på söndagskvällen är fantastiskt! Över 1,1 miljoner har hittat programmet och jag är stolt över att SVT fortsätter att göra ny tv för hela familjen, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT i ett pressmeddelande.

Efter reaktionerna – Babben gör ändring

På söndag klockan 20.00 är det dags igen. Några större förändringar i formatet blir det så klart inte, däremot kommer Babben Larsson att göra några mindre förändringar.

– Jag ska vara ännu tydligare med det här kring hur man tävlar hemma så att fler kan engagera sig. Jag har fått flera reaktioner på att det gick lite fort när vi förklarade hur man gör, så jag ska lägga ut en liten instruktionsfilm här i förväg, som sagt kan man ju vinna rätt mycket pengar.

– Jag gör mitt bästa, säger Babben avslutningsvis.

Rickard Olssons pik till SVT: ”Vad var det jag sa?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.