Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Babbens pensionsdilemma – avslöjar ovanliga problemet

Babben Larsson drog ett skämt riktat till Pernilla Wahlgren under inledningen av Kristallengalan tidigare i år.
Babben Larsson berättar om sin pension. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu har SVT-profilen börjat ta ut sin pension i stället för lön. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: EMIL NORDIN

Komikern Babben Larsson har sparat för mycket pengar till sin pension.

Därför har SVT-profilen nu börjat ta ut sin pension i stället för lön – trots att hon fortfarande arbetar.

– Jag har ju tjänat pengar, så jag har investerat en hiskelig massa pengar i pension och måste börja ta ut den, säger Babben Larsson i Fredrik Ralstrands podcast ”Tv-fabriken”.

Humorprofilen Babben Larsson, 63, har ett ovanligt problem med sina pensionsbesparingar.

Till skillnad från många andra har ”Bäst i test”-programledaren nämligen sparat för mycket pengar i pensionsfonder – vilket gör att hon nu tvingas börja ta ut pension trots att hon inte har slutat jobba.

– Jag har inte haft någon fantasi. Jag har ju tjänat pengar, så jag har investerat en hiskelig massa pengar i pension och måste börja ta ut den. Jag är i motsatt situation mot många andra i det här landet, jag är medveten om det och jag ber om ursäkt, säger Babben Larsson i podcasten ”Tv-fabriken” med Fredrik Ralstrand, och fortsätter:

– Jag tjänade pengar, jag investerade dem i pension. Sen har jag också haft dem i fonder som har gått som raketer – jag har bara haft tur. Men då kände jag för några år sedan att jag måste ta ut min tjänstepension, för man vet ju inte hur länge man lever för fanken. Så jag lade av att ta ut lön för några år sedan.

– Du är stormrik helt enkelt, undrar Fredrik Ralstrand.

– Nej, det är jag inte, men jag har för mycket pension, vilket inte riktigt är samma sak, skrattar komikern.

Babben drar in miljoner

Babben Larssons företag Rönnsumak Entertainment AB omsätter kring 2,8 miljoner kronor varje år. 2014 kom företaget upp i en omsättning på fyra miljoner kronor, på grund av att komikern åkte ut på humorturné.

Babben Larsson är inte bara komiker och SVT-programledare – hon föreläser också mycket, vilket är en stor del av hennes inkomst.

– Det jag gör som betalar sig bäst är föreläsningarna. Det är bra pengar, det är väldigt bra betalt, säger hon i ”Tv-fabriken”.

Komikerns drivkraft: Ha kul

Men sin goda ekonomi till trots, så har pengar aldrig varit en viktig drivkraft för Babben Larsson. Det är viktigare att hon har kul på jobbet än jobbar i stora, kända produktioner.

– Min primära drivkraft här i världen är inte pengar, det är att göra bra och roliga grejer och gå på lust. 

– För min del är det mycket viktigare att jag brinner för det än att det är ett stort, brett program.

Expressen har sökt Babben Larsson för en kommentar.

Här är tre av dagens tre största nöjesnyheter:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.