Babbens kärleksglädje: ”En styrka att ha någon”

Fullt upp för Babben Larsson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Snart börjar den nya säsongen av ”Bäst i test”.
Foto: Ulrika Malm / SVT

Babben Larsson har fullt upp med tv-program, ny bok och en jazzskiva – och i höst hoppas hon få återse publiken öga mot öga.

Snart 65 och med över 30 år som komiker bakom sig tittar hon nu framåt tillsammans med kärleken.

– Jag och min särbo har det jättebra, säger hon.

Livescenen i Sverige är torrlagd på grund av coronarestriktionerna.

Van att möta människor från scenen och som föreläsare har Babben Larsson som många andra artister och skådespelare fått tänka om – och tänka nytt.

– Jag saknar väldigt mycket att möta publik. Jag menar, stand up är en dialog, och den dialogen saknar jag jättemycket, säger hon.

”Svårt med disciplinen”

Babben Larsson anser ändå att hon haft tur. Kalendern är full.

En ny säsong av hyllade humorprogrammet ”Bäst i test” är inspelad.

Hon skriver på en bok. Den går i samma stil som den förra ”Jag vägrar dö nyfiken” och är ”självbiografisk utan att vara en självbiografi”.

Hennes jazzkvintett Second Edition har också fått skivkontrakt så där övas det och författas texter.

– Jag sitter mycket på rumpan hemma. Jag har mycket att göra. Det är svårt med disciplinen. Man får jobba så länge utan att få någon feedback. Jag är ju van att åka i väg och giga, då får man feedback direkt från publiken. Det är en ny sorts uthållighet. Så jag kämpar med det.

Om allt vill sig väl blir det till hösten premiär för den uppskjutna föreställningen ”Babben Larsson tjolahopp”.

– Vi hoppas det. Det är inte riktigt i våra händer. Vi ska ta ett slutgiltigt beslut i april. Men just nu är planen att vi kör. Får man bara köra för 50 personer kommer det inte gå ihop ekonomiskt.

Som för många andra sätter pandemin vissa käppar i hjulen för Babben Larsson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Träffades på dejtingsajt

Babben Larsson har klarat sig undan coronaviruset. Det fysiska umgänget har skalats ner till ett minimum och tillsammans med sin särbo – en man hon träffade 2019 på en dejtingsajt – har hon hållit sig flytande genom pandemin.

– Han bodde i närheten av där jag har mitt fritidshus och dök då upp i mina algoritmer. Vi tog en första dejt, en lunch, och det var trevligt så vi bestämde oss för att ses igen. På den vägen är det. Ganska snart kände jag, och han också, att vi skulle lämna dejtingsajten och köra. Och det känns fortfarande väldigt bra.

Beskriv honom.

– Han är en helt vanlig man. Hantverkare, duktig, som för mig är en väldigt lugn, omtänksam, omhändertagande bra person, säger Babben Larsson.

– Det har också varit en väldig styrka att ha någon under de här pandemimånaderna, att resonera om det här, hur det ska bli, hur vi ska göra. Han är väldigt flexibel, precis som jag är. Vi tar det enkelt allting. Jag uppskattar det.

Hur ser du på er framtid ihop?

– Jag ser ingen anledning att ändra på något just nu. Vi har det jättebra. Vi behöver också egen tid och har egna projekt. Jag har aldrig haft så mycket lediga helger som nu så vi har verkligen kunnat ha Svensson-liv med jobb på veckorna och umgås på helgerna.

Babben Larsson fyller 65 senare i år. Mest en födelsedag i raden, säger hon.

– Jag har nog haft värre ålderskriser, varav 40 var den värsta. Jag funderar inte jättemycket på det.

Den nya säsongen av ”Bäst i test” startar på fredag 26/2. 

Babben Larsson: ”Jag är pensionär ekonomiskt”

Babben Larsson: "Jag är pensionär ekonomiskt"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.