Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Babbens tittarkamp mot nya ”Solsidan”

Babben om kärleken: ”Kände direkt att det var min person han var intresserad av”
Babben Larsson leder SVT:s nya ”1 mot Sverige”.
Foto: PETER GRANNBY / STELLA PICTURES/PETER GRANNBY PETER GRANNBY
Det nya underhållningsprogrammet har premiär på söndag.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
I ”1 mot Sverige” ackompanjeras Babben Larsson av Farah Abadi och Erik Ekstrand.
Foto: PETER GRANNBY / STELLA PICTURES/PETER GRANNBY PETER GRANNBY
”1 mot Sverige” har premiär på söndag – samtidigt som ”Solsidan”.
Foto: Johan Paulin / TV4

På söndag 20.00 har sjunde säsongen av TV4:s succéserie ”Solsidan” premiär.

Samma dag och samma tid leder Babben Larsson första programmet av SVT:s nya familjesatsning ”1 mot Sverige”.

– Vår fördel är att vi är i direktsändning och folk som sitter hemma och tävlar i Duo-appen kan vinna pengar. Sedan tror jag också att barnen tycker att det här är roligare, säger Babben Larsson.

Komikern och skådespelaren Babben Larsson, 64, är även känd som programledare i SVT:s ”Bäst i test”. Nu är hon aktuell med nya tävlingsprogrammet ”1 mot Sverige” i samma kanal.

På söndagen går det första avsnittet av ”1 mot Sverige”. Erik Ekstrand och Farah Abadi är vid sidan av Babben Larsson med och leder programmet, som kan beskrivas som underhållning för hela familjen.

Klockan 20.00 är det dags. Samtidigt som TV4-favoriten ”Solsidan” har säsongspremiär.

– Just det, jag tänker att vår fördel är att vi är i direktsändning och folk som sitter hemma och tävlar i Duo-appen kan vinna pengar. Sedan tror jag också att barnen tycker att det här är roligare än ”Solsidan”, och barnen bestämmer ganska mycket vad det är som tittas på. Om du inte tittar på det direkt så missar du hela grejen. ”Solsidan” kan du se efteråt, för det ligger på play. Så ser jag på det.

Konkurrens är ingenting hon räds. Tvärtom har Babben Larsson trevliga erfarenheter av det.

– Det är klart att man inte kan ha en primetime i tv-tablån utan att det är konkurrens. Det är samma för ”Bäst i test”. Vi hade ”Let’s dance” mot oss och när det till slut knäcktes kastade de in ”Masked singer”. Så här är det ju. Jag bryr mig inte jättemycket om det för det enda jag kan påverka är att göra det här programmet så spektakulärt, roligt och underhållande som det går. Sedan får man se hur långt det räcker.

– Jag vet att ”Solsidan” har jättemånga fans och så, men jag kan bara göra det här programmet och de kan bara göra ”Solsidan”, sedan är det upp till publiken vad de känner för den kvällen. Jag kan inte ta på mig det som en personlig uppgift.

”Säger nej till väldigt mycket”

Det har gått 15 år sedan hon började programleda. Dessförinnan hade Babben Larsson blivit en av Sveriges största komiker, testat på skådespelaryrket och massa annat.

Nu är hon en av SVT:s främsta programledare när det kommer till underhållning. Så, hur hamnade hon här?

– Jag tror att jag har det här lugnet och just det här att jag går igenom rutan och allt det där man ska göra som gör att jag får de här chanserna och uppdragen. Men det är inte det jag tänkte att jag skulle bli när jag var liten.

– Det kommer frågor, och jag säger nej till väldigt mycket för att jag inte känner att det är min grej, men när jag känner att det här... får jag en vision eller en idé eller en bild om hur man ska göra, och om jag har tiden då brukar jag tacka ja. Det är kul att utveckla sig och göra nya saker, säger Babben.

Dorsin skäller ut Skavlan: ”Läs på för fan”:

Fredrik Skavlan säger fel namn till Henrik Dorsin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.