Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Babbens hårda sågning: "Det är långt ifrån bra"

Babben Larsson är kritisk till Melodifestivalen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Komikern anser att manuset inte håller måttet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Programledaren David Lindgren. Foto: OLLE SPORRONG

Kritiker menar att Melodifestivalen inte håller måttet.

Inför den tredje deltävlingen i Malmö sågar komikern Babben Larsson manuset till programmet.

– Det är långt ifrån bra, säger hon till Aftonbladet.

Melodifestivalen är inne på sitt tredje stopp och finalen i Stockholm närmar sig. 

Efter att ha besökt Karlstad och senast Göteborg är det i kväll dags för Malmö att stå som värd för musiktävlingen. 

Men årets upplaga har mötts av kritik då många menar att kvalitén är undermålig. 

Laila Bagge har tidigare kritiserade låtarna efter första deltävlingen och SVT:s val av sidekick, Fab Freddie, ifrågasattes av bland andra radioprofilen Roger Nordin. 


LÄS MER: SVT i krismöte i natt – kan nu behöva ändra

"Det är viktigt att prata om det när det känns tungt. Just på söndagarna är man trött också och eftersom jag inte läser något själv bygger jag upp en bild av vad folk skriver om mig", säger David Lindgren. Foto: OLLE SPORRONG

Babbens ilska mot Melodifestivalen

Förra året sågade Babben Larsson Hasse Anderssons öppningslåt och sade att hon skämdes. 

I år har det inte blivit mycket bättre. I alla fall inte om man frågar gotlänningen. 

– Jag tycker manuset är snäppet bättre i år, men långt ifrån bra, säger hon till Aftonbladet.

Även komikern och radioprofilen Josefin Johansson, 35, är kritisk och menar att det är tydligt att programledaren David Lindgren och manusförfattarna inte jobbat tätt ihop.

– Jag vet inte hur mycket David har jobbat med manusförfattarna men det tar en liten stund att komma in i varandras röster. Jag tror det är det som har gått lite snett, säger hon till tidningen. 


LÄS MER: Jessica Anderssons ord om Lasse Kronér

SVT svarar på kritiken mot Melodifestivalen

Expressen har sökt Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen. Till Aftonbladet säger hon att hon är nöjd med manuset. 

– Jag vet att den här kritiken kom även förra året, och året innan dess. Det känns som en copy paste, det är det man angriper när man angriper det här programmet. Varför vet jag inte. Vi har en tydlig linje med vad vi vill åstadkomma och den tycker jag att vi uppnår, säger hon till tidningen. 

David Lindgrens insatser har både hyllats och kritiserats – förra veckans nakenchock och öppningsnumret med poledance har delat tittarna.

– Den här gången går vi helt åt andra hållet. Det är påklätt, landat och moget. Så alla som hatade förra veckan kommer förmodligen att älska det här och tvärtom, säger programledaren om veckans öppningsnummer och fortsätter:

– Min musikalsida får verkligen komma fram och jag är jättenöjd med numret som jag gör tillsammans med en liten kille. Det är väldigt klassiskt: Fred Astaire, jazz och step. Det känns jättekul.

Har du fått mycket reaktioner kring förra veckans nummer?

– Jag har förstått att det har varit så. Jag är väldigt bra på att inte läsa men jag fick ganska mycket sms på söndagen där folk skrev "fan vad du är grym, skit i vad recensenterna skriver" så då fattade jag ju att det var folk som inte gillade vad jag gjorde.

Ibland är det svårare att skaka av sig kritiken, berättar David Lindgren.

– Vissa dagar är det tuffare att ta sådant. När jag är trött kan jag tänka "vad fan skriver de?". För jag var själv så nöjd med programmet och jag är nöjd med det vi gör. Därför vill jag att folk ska gilla det. Jag tycker att det är tråkigt när man lyfter det negativa även om jag fattar grejen, säger han och fortsätter:

– Det är den stora skillnaden med att vara ensam programledare, jag får all kärlek men också all kritik. Det gäller att vara hårdhudad. Men jag litar verkligen på vad vi gör och jag tycker att jag är bra på mitt jobb.

 

LÄS MER: Lindgrens nakna överraskning – efter succén med pappakroppen 

 

David Lindgren: "Vikigt att prata om det"

David Lindgrens fru Kristina Lindgren är med under hela Mello-turnén och är ett viktigt stöd för programledaren.

– Just den där dagen var jag med mina barn och min fru hela dagen och jag vill inte prata om sådana här saker framför mina barn. När de hade somnat låg jag och pratade med min fru i sängen. Hon undrade varför jag inte hade sagt något på hela dagen eftersom hon hade känt att det var något. Vi låg där i sängen och pratade i någon timme.

– Det är viktigt att prata om det när det känns tungt. Just på söndagarna är man trött också och eftersom jag inte läser något själv bygger jag upp en bild av vad folk skriver om mig.

Du kanske föreställer dig att det är värre än vad det faktiskt är?

– Exakt. Men det kändes som att jag blev lite nedtryckt i skorna i söndags. Men jag har fått jättemycket fin respons också.