Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Babbens beslut – trappar ner: ”Måste hinna med att leva”

Babben Larsson.
Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Babben berättar om karriären och pengarna.
Foto: OLLE SPORRONG
Babben.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Babben Larsson har en framgångsrik karriär bakom sig och leder i höst SVT:s nya storsatsning ”1 mot Sverige”.

Samtidigt börjar komikern och tv-profilen planera för att trappa ned – och redan nu lever hon på sina pensionspengar.

– Jag har fått en jättebra trygg sits tack vare att jag inte köpte Ferraris på 90-talet när jag hade råd med det.

I oktober är Babben Larsson tillbaka i tv-rutan med nya tävlingsprogrammet ”1 mot Sverige”. Och trots att hon själv fyller 65 år senare samma månad har gotlänningen fortfarande även flera andra projekt på gång.

Under pandemin har hon både jobbat på en jazzskiva och en ny bok. Förhoppningen är att båda kommer ut under hösten.

– Den kommer handla mycket om varifrån jag kommer, mina drivkrafter. Det kommer bli mycket om min uppväxt och en hel del om min pappa, säger hon om boken.

”Måste hinna med att leva”

Men trots att hon snart också gör sina först stand up-föreställningar sedan november förra året börjar Babben Larsson samtidigt se en framtid med mindre jobb. Efter september blir det betydligt färre jobb, framför allt med när det gäller stand up.

– Jag stänger inte dörren helt men jag fasar ut den ett tag.

– Jag har att göra, men samtidigt måste man också hinna med att leva annars blir ingenting roligt tillslut, tillägger komikern och programledaren.

”Orimligt tufft ibland”

Babben Larsson förklarar hur pandemin gett henne tid för att reflektera kring sitt arbete och de många och långa Sverigeturnéerna hon har bakom sig. Hon har även pratat om det med andra kolleger inom underhållningsbranschen.

– Det har varit lite orimligt tufft ibland. Vi har kört lite för hårt med oss själva. Och det är väl något jag har tyckt, att det kanske blir lite väl mycket ibland. Jag har ju varit in i väggen även om det är längesen nu. Men man får hejda sig lite, säger hon och menar att det i stället för vanligtvis kanske fyra gig ute i landet varje vecka snarare kommer handla om ett i veckan.

Lever på pensionen

För ekonomiskt finns inget behov att jobba på som förr, som inte längre tar ut lön från sitt företag utan i stället plockar ut pengar från pensionskontot.

– Jag har varit pensionär ett par, tre år ekonomiskt. Jag tar inte ut någon lön längre från firman utan jag lever på pensionen. 

Pengarna som dras in via firman kan i stället använda till andra typer av projekt, berättar hon.

– Man vet aldrig, jag kanske börjar investera lite i andra projekt och verksamheter som jag tror på. Jag har lite galopphästar som jag är delägare i. Jag menar ,det finns alltid saker som jag kan engagera mig i med de pengar som fortfarande fortsätter komma in på företaget.

Skulle du vilja gå ner i arbetstid?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.