Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Babben: Så blev jag slagen av mamma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Babben Larsson, 57, berättar i kvällens "Bergs bärbara talkshow" att hennes mamma slog henne.
Foto: Christian Örnberg

Plötsligt smällde det bara.

Babben Larsson, 57, berättar i kvällens "Bergs bärbara talkshow" att hennes mamma slog henne under uppväxten.

– Pappa slog inget men mamma kunde dela ut en örfil eller två när hon var upprörd, säger komikern i programmet.

Babben Larsson, en av våra mest folkkära artister, berättar i "Bergs bärbara talkshow" med Carina Berg om den stränga uppväxten på Gotland.

– Mina föräldrar var stränga. Jag skulle vara hemma klockan nio på kvällarna när jag var 15, och det sket ju jag i. Då satt mamma och väntade. Pappa slog inget men mamma kunde dela ut en örfil eller två när hon var upprörd. Hon var tuff.

"Sjukt generande"

Men till slut sa Babben Larsson ifrån. Hon berättar i programmet om en situation då hon var 17 år och en kille som arbetade på gården, och som Babben var lite förtjust i, hamnade mitt i ett ögonblick då mamman slog.

– Rätt som det var smäller hon till mig framför killen, det var så sjukt generande. Då tog jag ett glas som jag visste var dyrt och gammalt och drog det i golvet. Och det var mitt sätt att säga att nu räcker det. Vi pratade aldrig mer om det, men hon gjorde aldrig om det igen heller, säger Babben Larsson i "Bergs bärbara talkshow."

I dag ser Babben Larsson på uppväxten som en gåva som format henne till den hon är i dag.

– De senaste 10-15 åren har jag sett det som en gåva, som bidragit till den jag är och gör i dag, säger Babben Larsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.