Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komikern Babben Larsson lurades av okänd man

Babben Larsson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Babben Larsson.
Foto: OLLE SPORRONG
Babben Larsson.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Babben Larsson ville hitta kärleken, men blev lurad av en man som uppgav att han var ingenjör och bodde i Miami.

Nu berättar programledaren om bedrägeriet, vad som fick henne att sätta stopp – och varför det är viktigt att börja lägga skulden hos bedragarna.

– Jag reagerad direkt på rösten. Jag kände att det här är ingen som har vuxit upp i England och bor i Miami, säger Babben Larsson i SVT-dokumentären ”Lurad på kärlek och miljoner”.

”Bäst i test”-programledaren Babben Larsson, 63, var redo att bli kär igen när hon till slut tog steget och gick med på dejtingsidor – något hon länge dragit sig för på grund av sin kändisstatus.

Snart fick hon kontakt med en engelsktalande man, som sa att han bodde i Miami.

– En av de som dök upp redan första kvällen var en ingenjör som ville kommunicera på engelska. Jag tyckte att han verkade helt fantastisk, säger Babben Larsson i SVT-dokumentären ”Lurad på kärlek och miljoner”.

Babben Larsson: ”Jag reagerade direkt”

Ju längre komikern hade kontakt med mannen, desto mer var det som inte stämde. När hon sökte på hans namn i Miami fick hon inga träffar, och när det väl var dags att prata i telefon för första gången slog varningsklockorna larm med en gång.

– Så ringer han och säger: ”Hey honey”, och jag reagerade direkt på rösten. Jag kände att det här är ingen som har vuxit upp i England och bor i Miami, utan det här är en helt annan dialekt. En konstig hes röst som inte alls stämde ihop med den här personen. Då sa jag, nu räcker det, du finns inte, berättar Babben Larsson i dokumentären.

Efter samtalet bad Babben Larsson om att få prata med honom över videolänk.

– Då kunde ju den här personen inte prestera det så klart, för han såg ju inte alls ut som på bilden. Där någonstans blockade jag och stängde ner. Då hade jag försökt spåra honom i USA, i Sverige och Paris. Ingenting stämde, så jag hade redan en stark misstanke att det var något fel, säger Babben Larsson.

Babben vill se ändring: ”Skammen ska tillbaka”

Att bli utsatt för nätbedragare är något som blir allt vanligare, men trots det läggs skulden ofta på offret – något Babben Larsson tycker det ska bli ändring på nu.

– Det finns något pinsamt i samhället med att man blottar sig och har blottat sig för mycket. ”Jag blev lurad, så nu får jag skämmas”. Men är det verkligen du som ska skämmas för att du blev uppringd av en professionell bedragare som visste exakt vilka knappar den skulle trycka på? Skammen ska tillbaka där den hör hemma, och det är i knät på de här bedragarna, säger hon i dokumentären.

Efter bedragaren kunde Babben Larsson ändå gå vidare ganska snabbt – men hon bytte strategi, och hittade till slut en person hon nu är kär i.

– Jag var ganska mån om att man sågs direkt om det var så att det uppstod en chatt och ett intresse. Tack vare det uppstod aldrig problemet igen.

”Lurad på kärlek och miljoner” finns i två delar, och går att se på SVT Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.