Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Babben Larsson är Sveriges roligaste kvinna

Babben Larsson utnämndes i kväll till den roligaste kvinnan i Sverige - både i SVT:s folktoppen och av läsarna på Expressen.se.
På lördagskvällen korades hon till humordrottning i Folktoppen på SVT.
- Det känns jättekul, eftersom det är publiken som har röstat, säger hon till Expressen.se.
Hon hade hård konkurrens av Suzanne Reuter och Ulla Skoog, men enligt svenska folket är gotländskan Babben Larsson Sverige roligaste kvinna. - Man får ta det med en nypa salt. Det är väl att jag har synts ganska mycket och jobbat väldigt mycket på sistone. Andra gånger har Suzanne Reuter varit aktuell när hon synts mycket, säger Babben blygsamt, men medger ändå att hon har stor publik ute i landet.

Unga och mormödrar

- Sen har jag märkt att jag har en stor publik med min humor. På föreställningar är det allt från ganska unga personer upp till mormor. Ibland har det kommit tre generationer ur samma familj, det är jättekul, säger hon. Vad är speciellt med just din humor? - Jag är ganska brysk, fast med hjärta. Jag kan vara rätt så brutal. Sen gillar jag att gissla moderna företeelser som jag tycker är fåniga. De är också kul att fånga upp lokala grejer. Sen gillar jag att hålla på med kändisar. Vad är kul just nu? - Barnvagnar som är på stan är ganska kul. Det verkar vara jävligt jobbigt att äga en, det verkar som att man är tvungen att köpa en stadsjeep för att kunna använda vagnen. Så nu är småbarnsföräldar i skottgluggen? - Inte ni, men barnvagnsindustrin. En del vagnar är imponerande i sin storlek. Men man kan ju se humor överallt. I dag satt en jättestor banderoll mellan Linköping och Norrköping som sa "ta bort skräpiga skyltar längs vägen", sen hade han en jätteskräpig skylt själv. Jag skrattade högt för mig själv. Vilken är din kvinnliga favoritkomiker? - Pia Johansson är väldigt kul, hon kan bli så där galen. Alla på listan ikväll är roliga. Bette Midler är välidgt rolig, Whoopie Goldberg är också kul. Vad gör du när du vill ha roligt? - Går på en show. När jag tittar på film hyr jag nog mer drama, mer mysfilmer liksom. Beyond the Sea med Kevin Spacey, jag gillar verkligen Kevin Spacey. Är det någon som ogillar Kevin Spacey? Hur firar du det här? - Jag har nypremiär på Intiman på måndag, det får bli min belöning, att jobba med Adde och Lenny igen. Suzanne Reuter framröstades till Sveriges näst roligaste kvinna, medan Sissela Kyle knep tredjeplatsen.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!