Axl Rose Foto: Jordan Axtman / Retna Ltd. / ALL OVER PRESS RETNA LTDAxl Rose Foto: Jordan Axtman / Retna Ltd. / ALL OVER PRESS RETNA LTD
Axl Rose Foto: Jordan Axtman / Retna Ltd. / ALL OVER PRESS RETNA LTD
Brian Johnson Foto: Olle SporrongBrian Johnson Foto: Olle Sporrong
Brian Johnson Foto: Olle Sporrong

Axl Rose ryktas hoppa in i AC/DC

Publicerad

När Brian Johnson meddelade att han tillfälligt hoppar av AC/DC ställde sig rockens frontmän i kö för att få ersätta den legendariske sångaren.

Nu går ryktet om att det är Guns N' Roses frontman Axl Rose som landat det prestigefulla uppdraget.

"Det stämmer", skriver Malcolm Youngs son på Facebook.

Det var i mitten av mars som läkarna beordrade Brian Johnson att ta en paus från turnélivet. Detta då han annars riskerar att bli döv.

AC/DC meddelade då att bandets pågående turné förmodligen kommer att slutföras med en gästsångare.

Sedan dess har en mängd frontmän erbjudit sina tjänster till det australiska rockbandet. Inte minst svenske Howlin’ Pelle Almqvist från The Hives.

Nu har det börjat cirkulera uppgifter om att det blir Axl Rose, frontman i det nyligen återförenade Guns N' Roses som ersätter Brian Johnson.

 

LÄS MER: Inget kan stoppa AC/DC:s framgång

 

Det rapporterar sajten Alternative Nation, som citerar radiokanalen Atlanta Radio 100.5. Enligt dj:n. Jason Bailey har en "väldigt, väldigt bra källa" bekräftat uppgifterna. Redan tidigare i veckan skrev Alternative Nation om ryktet.

AC/DC-medlemmens bekräftar uppgifterna

Spekulationerna mildras knappast av att Axl Rose nyligen befann sig i Atlanta för att repetera – men inte för Guns N' Roses.

AC/DC-gitarristen Malcolm Youngs son Ross Malcolm verkar dessutom ha bekräftat uppgifterna.

"Det är sant", skriver han på Facebook.

AC/DC själva har ännu inte kommenterat uppgifterna.

 

LÄS MER: AC/DC-stjärnan togs av polis efter bråk

 

AC/DC bildades i Sydney 1973 och är ett av världens mest framgångsrika hårdrocksband.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag