Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Axells framtidsbesked – nya jobbet med SVT

Suzanne Axell: ”Jag är inte ett dugg ledsen”
Suzanne Axell och Tobias Bader fick nyligen lämna ”Let's dance”.
Foto: Annika Berglund / TV4
Och efter 18 år som programledare för ”Fråga doktorn” har Suzanne Axell nu slutat.
Foto: MOA FRYGELL / SVT

Suzanne Axell, 65, tvingades lämna ”Let's dance” förra lördagen.

Och för SVT-profilen som nyligen också slutade som programledare för ”Fråga doktorn” väntar nu en ny framtid – bland annat med en dokumentär om popsystrarna Lili och Sussie.

– Jag har faktiskt tjatat ganska länge på att få göra det här, säger hon.

Mycket har förändrats för Suzanne Axell som efter 18 år och över 600 program med ”Fråga doktorn” i vintras sade upp sig som programledare. Kort därefter hoppade hon över till TV4 och danstävlingen ”Let's dance”.

– Jag har inte hunnit landa. Jag gick ju från att komma hem från ”Fråga doktorn” och sen dagen efter startade träningen på allvar för ”Let's dance”.

Men efter fyra program tog dansresan slut för Suzanne Axell som röstades ut. Och efter några hektiska månader ändras nu livet på nytt för tv-profilen, som år efter år varit ett frekvent ansikte i rutan för tv-tittarna.

Ska göra program om Lili och Sussie

Hon försvinner dock inte helt från ”Fråga doktorn” där hon under säsongen gör ”så gick det sen”-reportage med människor som tidigare synts i programmet. Åtta reportage ska det bli.

Framåt sommaren väntar nästa projekt för Axell, vilket Aftonbladet tidigare har skrivit om:

– Jag ska göra en dokumentär, eller i alla fall ett program om Lili och Sussie också. 

Hur kommer det sig?

– Jag tycker att de har haft så enormt mycket hits och de har enormt mycket människor som gillar dem. De har varit med så himla länge och slog igenom 1984, eller 83, om jag inte minns fel. Men de har fått ganska lite uppmärksamhet tycker jag. Det finns de som har en hit och det blir jätterubriker. Jag tycker det var på tiden att vi gjorde något på de här tjejerna.

– Jag har faktiskt tjatat ganska länge på att få göra det här och helt plötsligt när jag slutade på ”Fråga doktorn” fick jag ja. Så det känns jättekul att SVT har förtroende för mig.

Suzanne Axell stänger inga dörrar för andra kanaler.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Utöver ”så gick det sen”-reportage i ”Fråga doktorn” ska Suzanne Axell göra ett program om Lili & Sussie.

”Andra dörrar som har öppnats”

Men efter att ha jobbat på SVT sedan 1999 känner hon sig inte längre helt bunden till kanalen.

– Nu är det ju andra dörrar som har öppnats för mig definitivt. Jag fick en förfrågan för bara ett par dagar sedan om att vara med på ”Fångarna på fortet”. Men jag kan inte för vi har inspelning då på det här jag ska göra med ”Fråga doktorn”, så jag var tvungen att tacka nej.

Även om Suzanne Axell inte gärna ser för långt framåt finns också andra typer av framtidsdrömmar utanför arbetsbubblan.

Ett besök hos rallyföraren Tina Thörner i Schweiz är sedan länge planerat och ”Fråga doktorn”-läkaren Karin Granberg längtar efter att Axell hälsar på henne i Skellefteå.

Mycket handlar om resor.

– Jag har en stående inbjudan av Lena Linderholm, den fantastiska konstnären. Att få komma ner och hälsa på henne i Provence. Det är en dröm, att bara få gå i de där lavendelfälten. Du kan se bilden framför dig där jag hoppar och skuttar där genom lavendeln.

Här faller Suzanne Axell i Let's dance

Är du sugen på att skaffa nytt jobb?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.