Axel Schylströms nya operation – efter olyckan

Axel Schylström opereras igen.
Foto: OLLE SPORRONG
Axel Schylström tävlade i Melodifestivalen 2017 och kom till Andra chansen.
Foto: SVEN LINDWALL

Efter olyckan 2012 då Axel Schylström fick 16 000 volt genom kroppen efter att ha klättrat upp på ett tågtak har artisten tvingats gå igenom flera operationer.

Nu berättar han att han har en ny operation planerad under torsdagen.

På Instagram berättar han om känslorna inför ingreppet.

"Detta är tyvärr varken första eller sista gången. Över fem år och ett femtiotal operationer har passerat sen den där kvällen 2012, och redan dag 1 var jag fan helt slut.", skriver han i ett inlägg på Instagram och stöttas nu av sina fans.

En sommarkväll, två dagar innan han skulle ta studenten, fick Axel Schylström ett infall och klättrade upp på ett tågtak. Han fick 16 000 volt genom kroppen och brännskador av tredje graden på 70 procent av sin kropp.

Axel Schylström var tre år senare en av deltagarna i TV4:s talangjakt "Idol" och kom fyra. Förra året tävlade han i Melodifestivalen med bidraget "När ingen ser" där han slogs ut i Andra chansen efter en duell mot Lisa Ajax.

Han har valt att berätta öppet om skadan som förändrade hans liv och vägen tillbaka efter den tragiska händelsen för sex år sedan. Vid flera tillfällen har han också valt att visa ärren på sin kropp och arbetat för att stötta andra, bland annat med föreläsningsshowen "Bränd" under hösten 2018.

https://www.instagram.com/p/BenzbLJh8Pn/?taken-by=axelschylstrom

Har opererats flera gånger

Axel Schylström har tvingats genomgå flera operationer och i veckan är det dags för ytterligare en operation. Något som han berättar om på Instagram.

"Detta är tyvärr varken första eller sista gången. Över fem år och ett femtiotal operationer har passerat sen den där kvällen 2012, och redan dag 1 var jag fan helt slut.", skriver han i ett inlägg.

https://www.instagram.com/p/BelX1i1hFLa/?taken-by=axelschylstrom

LÄS MER: Axel, 20, fick 16 000 volt genom kroppen 


Axel Schylström stöttas av fansen

Axel Schylström beskriver hur livets motgångar har lärt honom att aldrig ge upp. 

"Exakt så har jag gjort varje dag den senaste tiden, bara för att ständigt påminna mig själv om att jag faktiskt orkar ”lite till” och lite mer än vad jag själv tror.", skriver han och avslutar inlägget:

"Man orkar ALLTID ”lite till”, glöm aldrig det när livet känns tufft."

Efter inlägget hyllas Axel Schylström av fansen lyfter fram honom som en stor förebild som berättar.

"Vilken kämpe och förebild du är!", "Lycka till på torsdag, du är så stark som har tagit dig igen allt detta!" och "Ännu en gång imponerar och inspirerar du med din styrka. Lycka till på torsdag! Finns med dig i tankarna.", är några av orden som fansen stöttar artisten med.


LÄS MER: Axel Schylström om ärren och vägen tillbaka 


https://www.instagram.com/p/BYGsVPMhUke/?taken-by=axelschylstrom

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.