Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Awa: "Jag vill bli en internationell artist"

Expressens Therese Färsjö träffar Santesson-Sey inför semifinalen i "X factor".
Foto: Emil Nordin

Awa Santesson-Sey spås bli Sveriges nästa stora internationella stjärna.

Men i "X factor" har mycket handlat om hennes ålder och klädstil - nu slår hon tillbaka.

- Folk skriver "låt henne vara ett barn". Men jag är inte nio, säger Awa.

Awa är en av fyra semifinalister i "X factor".

15-åringen från Stockholm har blivit van vid berömmet, men det har också skapat press.

Hur hanterar du den?

- Man får ladda om och bara köra ännu mer, ge ännu mer energi, bara lägga på ett extra kol, säger hon som om det var en självklarhet.

Snacket har också handlat om hennes ålder. Framförallt Marie Serneholt har vecka efter vecka kommenterat hennes klädsel och önskat en yngre stil.

- Jag vet inte om man vill klä mig barnsligt liksom. Jag tror att det är lite mitt största problem. På "Mercy" hade jag ett rosa läppstift, och då var det jättemånga som reagerade på det som skrev på Facebook: "Låt henne vara ett barn", typ.

- Men jag är inte nio år. Jag är ändå 15 och ett halvt, nästan 16 år. Även om jag är kort och pratar ganska ljust är jag väldigt mer vuxen än man kanske tror. Men folk tycker att jag är ung och ska vara ett barn.

"Gör det hela livet"

För Awa är det en framtid som artist som gäller. Eller, entreprenör i modebranschen vill hon också bli. Tiden i "X factor" har hon kombinerat med skola i Adolf Fredriks musikklasser - som hon sökte till som ett led i den blivande artistkarriären.

- Jag har kollat på "X factor USA" och det är så många som har fått artistkarriärer efteråt, även om de inte har vunnit. I England också.

Vad tänker du när personer som Andreas Carlsson säger att du är vår nästa stjärna. Tror du honom?

- Jag tror att de vet vad de pratar om, och jag hoppas ju verkligen på det. Det här är det jag vill göra. Och att få göra det hela livet. Jag vill bli en internationell artist.

Och vinna "X factor"?

- Ja, men jag vågar inte tänka på det. Inte bygga upp för stora förväntningar. Man får ta det när det kommer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.