Awa efter vinsten.
Awa efter vinsten.

Awa i tårar efter vinsten i "X factor"

Publicerad

Loreen sa att hon hade "det som kallas "it".

Och publiken höll med.

15-åriga Awa Santesson-Sey brast ut i tårar när Hellenius deklarerade att hon var kvällens vinnare.

Tidigare under "X factor"-finalen sade Andreas Carlsson att han hörde sedelpressen starta. Nu kommer den, om han får som han vill, fortsätta att rulla.

Och för 15-åriga Awa Santesson-Sey kommer det att trilla in en skön miljon på kontot inom kort.

Och även de andra mentorerna höll med:

– Finns det någon rättvisa så vinner du det här i kväll, sade Marie Serneholt efter att Awa framfört Diana Ross superhit "Love will come easy".

Och rättvisa fanns det. Nu väntar skivinspelning och omfattande turnéer för den 15-åriga Stockholmstjejen,

"Har en bra röst"

Och får man tro världsstjärnan Leona Lewis, som själv vann brittiska "X factor" 2006, så kommer det inte bara att turneras innanför Sveriges gränser.

– Hon har en bra röst, och en fantastisk ton, hon kan få i gång en publik och ghar en fantastisk scennärvaro, sade världsstjärnan i ett videoklipp i eftersnacket "Xtra factor" i kanal elva.

Nu har Andreas Carlsson storslagna planer för sin 15-åriga adept.

– Det här uppmärksammas på internationellt sätt. Det är någonting speciellt att vinna "X factor". Om tio år kommer vi att komma ihåg det här, sade Carlsson i kanal elva, och fortsatte:

– Hon kommer att få spela in en skiva, få massor av marketingpengar och få uppträda med sin egen musik.

"Jag är jätteglad"

Själv var Awa så lycklig att orden stockade sig i halsen mellan lyckotårarna:

– Det är helt sjukt, jag är jätteglad. Jag ska fira med min familj och vänner och ha kul.

Hon var väldigt nöjd med att ha fått jobba tillsammans med Andreas Carlsson, och berättade att hans erfarenhet har känts som en trygghet.

– Han är erfaren och vet vad han pratar om. Den tryggheten att man har fått vara med och bestämma och verkligen kunna utvecklas.

Men gladast verkade Awa, förutom vinsten, ha blivit över hälsningarna från Leona Lewis:

– Tack, eller Thank you, svarade Awa genom tv-kamerorna innan tårarna kom igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag