Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjandet om Weinstein från scenen i Cannes

Asia Argento och Ava DuVernayFoto: VIANNEY LE CAER / AP TT NYHETSBYRÅN
Asia ArgentoFoto: SIMONE COMI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK / SIMONE COMI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Harvey WeinsteinFoto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Asia Argento skulle dela ut pris till bästa kvinnliga skådespelare på Cannes-festivalen.

Då tog hon tillfället i akt att berätta om hur producenten Harvey Weinstein våldtagit henne – och skicka en varning till andra män som gjort samma sak.

– Här bland oss sitter flera som fortfarande inte hållits ansvariga för sina handlingar. Ni vet vilka ni är, och vad viktigare är, vi vet vilka ni är, sade Argento från scenen.

Under lördagskvällen hölls avslutningsceremonin för den årliga filmfestivalen i Cannes, och när priset för bästa kvinnliga skådespelare skulle delas ut av Asia Argento och Ava DuVernay tog Argento tillfället i akt.

Hon berättade om sitt möte med Harvey Weinstein, som under hösten 2017 avslöjades ha begått sexuella övergrepp och regelrätta våldtäkter mot en rad kvinnor i filmindustrin. Det avslöjandet startade den nu globala #metoo-rörelsen.

– 1997 blev jag våldtagen av Harvey Weinstein här i Cannes, berättade Asia Argento.

Hon fortsatte sedan:

– Jag var 21 år gammal. Den här festivalen var hans jaktmark. Jag vill förutspå en sak. Harvey Weinstein kommer aldrig vara välkommen här igen. Han kommer att få leva i skam, utstött av den filmbransch som en gång höll honom om ryggen och tystade ner hans brott.

 

LÄS MER: Harvey Weinstein slängs ut från Oscarsakademin 

 

Asia Argento fortsatte sedan med att påminna om att Harvey Weinstein inte var ensam.

– Här bland oss sitter flera som fortfarande inte hållits ansvariga för sina handlingar. Ni vet vilka ni är, och vad viktigare är, vi vet vilka ni är. Och vi kommer inte låta er komma undan med det längre, sade Argento från scenen.

https://twitter.com/hugoclement/status/997898324857491456?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fvariety.com%2F2018%2Ffilm%2Fnews%2Fcannes-asia-argento-harvey-weinstein-1202816859%2F&tfw_creator=ecnyren&tfw_site=variety

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.