Avslöjandet: Loki är ickebinär i nya serien

Tom Hiddleston och Owen Wilson i ”Loki”.
Foto: Disney+ / Disney+
Tom Hiddleston i ”Loki”.
Foto: Disney+ / Disney+

På onsdag har Marvels nya serie ”Loki” premiär på Disney+.

I ett nytt klipp på Twitter avslöjar superhjältejätten att huvudkaraktären är ickebinär, skriver Daily Mail.

I det nya klippet som publicerats på det officiella Twitter-kontot för serien syns ett dokument över karaktären Loki. I dokumentet syns uppgifter om karaktären där det framgår att Loki är ickebinär.

Fans har spekulerat huruvida Loki är ickebinär eller inte sedan Oden, som i Marvels serier och filmer är Lokis pappa, sa ”min son, min dotter och mitt barn som är både och” i en serietidning.

Även i serietidningen ”Loki: Where mischief lies” från 2019 togs det upp att karaktären var ickebinär, skriver Daily Mail.

– Eftersom han byter skepnad är han redan rörlig och till och med så långt tillbaka som i den nordiska mytologin ändrar Loki sitt kön och har en mängd olika partners. Det hade inte känts rätt att porträttera honom som något annat, säger Mackenzi Lee, som skapat ”Loki: Where mischief lies”, till sajten Comics beat.

Utspelar sig efter succéfilmen

”Loki” utspelar sig efter händelserna i ”Avengers: End game” från 2019.

Tom Hiddleston återvänder som Loki och i serien syns även Owen Wilson som Mobius M. Mobius, Gugu Mbatha-Raw som Ravonna Renslaye, samt Wunmi Mosaku, Sophia Di Martino och Richard E. Grant.

”Loki” har premiär på Disney+ onsdagen den 9 juni.

https://twitter.com/LokiOfficial/status/1401569573455810561

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.