Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjandet: Loki är ickebinär i nya serien

Tom Hiddleston och Owen Wilson i ”Loki”.
Foto: Disney+ / Disney+
Tom Hiddleston i ”Loki”.
Foto: Disney+ / Disney+

På onsdag har Marvels nya serie ”Loki” premiär på Disney+.

I ett nytt klipp på Twitter avslöjar superhjältejätten att huvudkaraktären är ickebinär, skriver Daily Mail.

I det nya klippet som publicerats på det officiella Twitter-kontot för serien syns ett dokument över karaktären Loki. I dokumentet syns uppgifter om karaktären där det framgår att Loki är ickebinär.

Fans har spekulerat huruvida Loki är ickebinär eller inte sedan Oden, som i Marvels serier och filmer är Lokis pappa, sa ”min son, min dotter och mitt barn som är både och” i en serietidning.

Även i serietidningen ”Loki: Where mischief lies” från 2019 togs det upp att karaktären var ickebinär, skriver Daily Mail.

– Eftersom han byter skepnad är han redan rörlig och till och med så långt tillbaka som i den nordiska mytologin ändrar Loki sitt kön och har en mängd olika partners. Det hade inte känts rätt att porträttera honom som något annat, säger Mackenzi Lee, som skapat ”Loki: Where mischief lies”, till sajten Comics beat.

Utspelar sig efter succéfilmen

”Loki” utspelar sig efter händelserna i ”Avengers: End game” från 2019.

Tom Hiddleston återvänder som Loki och i serien syns även Owen Wilson som Mobius M. Mobius, Gugu Mbatha-Raw som Ravonna Renslaye, samt Wunmi Mosaku, Sophia Di Martino och Richard E. Grant.

”Loki” har premiär på Disney+ onsdagen den 9 juni.

https://twitter.com/LokiOfficial/status/1401569573455810561

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.