Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avril Lavigne: Läkarna sade att jag var galen

Jag kommer ur det här starkare och mer hälsosam än jag var innan, säger Lavigne efter sjukdomen.
Foto: Ts, Pacificcoastnews
Avril Lavigne.
Foto: Ts, Pacificcoastnews

Efter svåra diagnosen:

Nu berättar Avril Lavigne om hur sjukdomen påverkat henne.

– Jag kommer ur det här starkare och mer hälsosam än jag var innan, säger hon enligt Female First.

Det var i oktober förra året som artisten Avril Lavigne diagnosticerades med en allvarlig form av den kontroversiella fästingsjukdomen borrelia.

I samband med sin 30-årsdag förra hösten i Las Vegas fotograferades artisten - men efter det lämnade hon tillfälligt offentligheten.

"Jag mår inte bra och har problem med hälsan. Be för mig", skrev hon i december till en person som hanterar ett fankonto.LÄS MER: Avril Lavigne om mystiska sjukdomen.Hon har den senaste tiden försökt återhämta sig hemma i Ontario i Kanada, umgåtts med sin familj och sett på film.

Hennes mamma ska ha flyttat hem till stjärnan, och maken Chad Kroeger, känd från Nickelback, hjälpte till när han inte var ute på turné.

Nu skriver Female First att borrelia orsakar problem med så väl hjärtat som nervsystemet.

Men trots det vägrar Avril Lavigne låta sjukdomen ta över.

– Jag kommer ur det här starkare och mer hälsosam än jag var innan, säger hon till sajten.

Hon misstänkte att hon hade sjukdomen förra sommaren, men läkarna tog henne först inte på allvar.

– Jag gick från läkare till läkare i åtta månader tills jag hittade en person som faktiskt hade kunskap om borrelia, och erfarenhet av behandling, säger hon.LÄS MER: Avril Lavigne sjuk: "Mår inte bra".Avril Lavigne berättar att hon visste att hon haft sjukdomen redan när hon blev biten.

– Läkarna sa att jag var galen. Vissa påstod att sjukdomen inte fanns, säger hon.

Artisten skrev låten "Fly" som kommer att spelas under Special Olympics World Games 2015 innan hon blev sjuk - men nu betyder låten mer för Avril Lavigne.

– Det handlar om inre styrka och mod. Den här låten fick en större mening för mig när jag var sjuk, vilket var ganska magiskt, säger hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.