Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avlidne stjärnan vinnare i natt – storfavorit till Oscar

Michael Potts, Chadwick Boseman och Colman Domingo i "Ma Rainey's Black Bottom”.
Foto: DAVID LEE / AP TT NYHETSBYRÅN
Chadwick Boseman.
Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Chadwick Boseman, som avled förra året, vann i natt pris för bästa manliga huvudroll på SAG-galan för sin sista filmroll.

Han hyllades av andra pristagare och ses som storfavorit inför Oscarsgalan senare i månaden.

SAG, som står för Screen Actors Guild, skiljer sig från andra filmprisgalor genom att endast priser för skådespelarinsatser delas ut. Chadwick Boseman, som avled av cancer i augusti förra året, vann för sin insats i filmen ”Ma Rainey's Black Bottom”. Hans fru Simone Ledward Boseman tog emot priset i Bosemans namn. 

SAG-galan brukar ses som en bra fingervisning inför Oscarsgalan, men Boseman var redan tidigare storfavorit till att vinna en postum Oscar vid galan den 26 april. Han ställs mot exakt samma skådespelare där som han besegrade i natt – Riz Ahmed (”Sound of Metal”), Anthony Hopkins (”The Father”), Gary Oldman (”Mank”) och Steven Yeun (”Minari”).

”Det här är tillägnat Chadwick Boseman”

Boseman var i natt även nominerad till bästa manliga biroll för sin insats i ”Da 5 Bloods” men förlorade till Daniel Kaluuya som vann för ”Judas and the Black Messiah”.

– Det här är tillägnat Chadwick Boseman, sade Kaluuya i sitt tacktal.

SAG-galan tackade på sitt Twitter-konto Chadwick Boseman ”för ditt arv som fortsätter att leva i våra hjärtan och på våra skärmar”.

Viola Davis, Chadwick Bosemans motspelare i ”Ma Rainey's Black Bottom”, vann priset för bästa kvinnliga huvudroll och kallade Boseman ”underbar” i sitt tacktal.

Ensemblepriserna, SAG-galans tyngsta utmärkelser, gick till ”The Trial of the Chicago 7” i filmkategorin och ”The Crown” i tv-seriekategorin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.